Şehit eşine son görev

Üniversite kampüsündeki bombalı saldırıda yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit düşen 23 yaşındaki polis memuru Furkan demir'in cenazesinde gözyaşları sel oldu.

Haberler 21.01.2017 - 08:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur lçesinden çkarlan hafriyatn döküldüü Dicle Üniversitesi Kampüsü içerisindeki alanda güvenlik önlemi alan polislere yönelik düzenlenen ve 4 polisin ehit olduu bombal terör saldrsnda ar yaralanan ve tedavi gördüü hastanede önceki gün ehit olan polis memuru Furkan Demir için uurlama töreni düzenlendi. Törende gözyalar sel olurken, kendisi de polis olan ei Kübra Demir, ehit einin fotorafn tad.

EHDE CENAZE TÖREN

l Emniyet Müdürlüü bahçesinde düzenlenen törene Vali vekili Kürat Güleryüz, 7nci Kolordu komutan Korgeneral Ali Sivri, Cumhuriyet Basavcs Erkut Güre, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, kamu müdürleri, askeri erkanlar, polisler ve vatandalar katld. Törende güçlükle ayakta duran ehidin yaknlarn ehit polis Demirin silah arkadalar teselli ederken, ehidin kzkardeleri polis üniformas giyerek uurlama törenine katlmalar dikkat çekti. 23 yandaki ehit polis memuru Furkan Demirin cenazesinin ambulanstan alnmasyla balayan törende ehidin tabutunun bandaki fotorafn ise kendisi gibi polis olan ei Kübra Demir tad. ehit Furkan Demirin çevik kuvvet ube müdürlüünde görevli polis ei Kübra Demir, einin katafalka braklan cenazesi önünde de durarak tören boyunca fotorafn elinde tuttu.

6 AY ÖNCE EVLENMLER

ehit Demirin özgeçmiinin okunmasyla balayan törende ehit polisin 3.5 yllk polis memuru olduu, Kocaeliden Diyarbakra 2016 Austos aynda tayin olduu ve 6 ay önce evlendii belirtildi. Dualarn okunmasnn ardndan ehit yaknlar tabut bana gelerek gözya dökerken, ehidin fotorafn tayan ei Kübra Demir de tabut banda gözyalarna hakim olamad. ehit polis memuru Demirin cenazesinin katafalktan alnarak ambulansa götürülmesi srasnda da ei Kübra Demir arkasndan yürüyerek ambulansa kadar uurlad. ehit polis memuru Furkan Demirin cenazesi memleketi Nevehire gönderildi.

DADAN GALAN 3 TERÖRST

Hafriyat alannda bekleyen polise yönelik düzenleyenen ve 5 polisin ehit olduu 1 polisin yaraland terör saldrs ile ilgili yürütülen soruturma kapsamnda, Bismil ilçesinde yol kontrolleri srasnda bir araçta, örgütün da kadrosundan geldikleri belirlenen 3 kii yakaland. Araçta yaplan aramalarda el bombalar, silah ve mühimmatlar ele geçirildi.

BSLM YOLUNDA YAKALANDI

Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne götürülen ve detayl inceleme yaplan N.C. Ö.O. ile ran uyruklu olduu belirlenen 3 kiinin sorgusu devam ediyor. Gözaltna alnan N.C.nin ilk belirlemelere göre, bölgede çeitli tarihlerde gerçekletirilen 7 ayr bombal eyleme katld ve örgütün bombacs olduu bildirildi.

EKERN MEZARLIINA BOMBA

N.Cnin, geçen yl AK Parti Genel Bakan Yardmcs Ekerin aile mezarlnda annesi ve aabeyinin kabirlerinin yakn çevresine patlayclar yerletiren teröristler arasnda yer ald ortaya çkt. Tepe Jandarma Karakol Komutanl ekiplerince 10 Ekim 2016da Tepe Mezarlna giden stabilize yol üzerindeki bidonda 240 kilogram, Ekerin annesi ve aabeyinin kabirlerinin yakn çevresindeki 5 noktada da 12 kilogramlk 8 mutfak tüpüne infilakl fitille irtibatlandrlm 400 kilogram el yapm patlayc yerletirdii tespit edilmiti. Patlayclar, kabirlere zarar verilmeden imha edilmiti.

Ana Sayfaya Git