Şehitlere gözyaşı

Hani'deki hain saldırıda şehit düşen Uzman Çavuş Sergen Çakmak ve Güvenlik Korucusu Yasettin Opçin son yolculuklarına uğurlandılar.

Haberler 21.03.2018 - 10:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Hani ilçesinde önceki gün sivil otobille seyir halinde iken teröristlerce düzenlenen saldrda ehit düen Uzman çavu Sergen çakmak ve Güvenlik Korucusu Yasettin Opçin, son yolculuklarna uurland.

LK TÖREN KOLORDUDA YAPILDI

Hani ilçesi Topçular karayolu ekale Tepe bölgesinde seyir halinde bulunan araca dün bir grup terörist tarafndan silahl saldr düzenlenmesi sonucu ehit olan Jandarma Uzman çavu Sergen çakmak ve Gönüllü Güvenlik Korucusu Yasettin Opçin için uurlama töreni düzenlendi. Törenin ardndan Uzman çavu çakmakn naa zmire, Güvenlik Korucusu Opçinin naa ise Hani ilçesi Topçular köyüne uurland.

HAN LçESNDE TÖREN YAPILDI

7 çocuk babas ehit Yaseddin Opçin için memleketi Topçular köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Vali Hasan Basri Güzelolu ile kent yöneticileri, ehit yaknlar ve vatandalar katld. ehit Yaseddin Opçinin cenazesi, Topçular köyü Uysal mezrasnda klnan cenaze namaznn ardndan, tekbirler ve dualar eliinde topraa verildi. Daha sonra köy meydannda vatandalar ile bir araya gelen Vali Güzelolu, ehidin yaknlarna basal diledi.

Vali Güzelolu, burada yapt konumada,18 Martta ehitler Gününde Afrinde Türk Silahl Kuvvetlerinin kontrolü saladn anmsatarak bu büyük devlet ve milletin iman, ahlak ve adalette dünyann her köesinde huzur ve kardeliin teminin de olduu gibi kendi topraklarnda ve topraklarnn dnda da tehdit eden herkesin karsnda duracan vurgulad.

ehitlerin iman temsil ettiini ifade eden Güzelolu, çte ve dta bu büyük devletin gelecee doru kutlu yürüyüünde son hain ve terörist etkisiz hale getirilene kadar bu mücadelemiz devam edecek. Hem içeride hem darda bugün Türk ordusu, askeri, polisi, güvenlik korucusu, milleti tüm bu hainlerin karsnda imanyla dimdik ayaktadr. dedi.

MASUMLARIN KANI YERDE KALMAZ

Hiçbir ehit ve masumun kannn yerde kalmadnn altn çizen Güzelolu, unlar söyledi:

Bütün çalmamz, gayretimiz odur. Bu büyük yürüyüümüz devam ederken ehitlerimizi asla unutmayacaz. Onlarn bize emanet ettii bu deerlere smsk sarlacaz. Onlara kar en büyük vazifemiz budur. Hem insani hem de imani vazifemizdir. Hemehrisi, köylüsü ve yaknlar olarak sizlere ve bizlere düen budur. Rabbim ehidimizin mekann cennet eylesin. Milletimizin ve hepimizin ba sa olsun.

EVNE VE KÖYE BAYRAKLAR ASILDI

Törene, 7. Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Jandarma Bölge Komutan Tümgeneral Halis Zafer Koç, l Jandarma Komutan Tugeneral Ali Demir, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Hani Kaymakam aban Arda Yazc, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla ile ehidin yaknlar ve vatandalar katld.

EHDE VEDA!

Öte yandan, Jandarma Uzman çavu Sergen çakmak, memleketi zmirde düzenlenen törenin ardndan topraa verildi. çakmakn ilk görev yeri Diyarbakra gittii zaman kendisini yolcu eden annesi Ümmühan çakmakla birlikte çektirdikleri fotorafn altna Olur ya hayallerimiz yarm kalrsa vatan sa olsun deriz diye yazd görüldü. Cenaze töreni srasnda ise ehit askerin arkadalar, tabutunun üzerine kurun brakt.

VATAN SA OLSUN DERZ

Sosyal medya hesabndaki paylamlaryla da dikkat çeken Sergen çakmakn, uzman çavu olmadan önce AKUT bünyesinde zmirdeki birçok arama ve kurtarma faaliyetlerine katld örenildi. ehit askerin, ilk görev yeri Diyarbakra gittii zaman kendisini yolcu eden annesi Ümmühan çakmakla birlikte çektirdikleri fotorafn altna Olur ya hayallerimiz yarm kalrsa vatan sa olsun deriz diye yazd görüldü. Hesabnda görev yapt bölgeden çok sayda fotoraf paylaan ehit çakmak, 20 Ocak tarihinde de, Az kald, elbet bir gün, az kald. Hissediyorum ifadelerini paylat.

Ana Sayfaya Git