37 büyükbaş hayvan ve sahipleri son anda kurtarıldı

Tipiye yakalanan büyükbaş hayvanlar ve sahipleri için AFAD, İl Özel İdaresi, Karayolları Şube Şefliği ve jandarma ekipleri seferber oldu.

Haberler 23.11.2017 - 08:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta, yayladan getirilen 37 büyükba hayvan ve sahipleri, tipide mahsur kald. Boulma tehlikesi geçiren hayvanlar ve sahipleri, son anda kurtarld.

Kentte sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar ya hayat olumsuz yönde etkilemeye balad. Mu, Diyarbakr ve Bingöl üçgeninde yer alan enyayla bölgesinin Zovank Yaylasndan getirilen 37 büyükba hayvan ve 2 vatanda, Mu-Kulp karayolunda kar ya ve tipi nedeniyle mahsur kald. Güvenlik gerekçesiyle ulama kapal olan yolda araç bulamayan sürü sahipleri, il merkezindeki yaknlarn arayarak yardm istedi. Yaknlarnn Mu Valiliine yapt müracaat üzerine bölgeye Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetim Merkezi koordinesinde AFAD, l Özel daresi, Karayollar ube eflii ile jandarma ekipleri yönlendirildi. makineleriyle bölgeye giden ekipler, ilk olarak yoldan çkan bir tr kurtard. Ekipler daha sonra tipide boulma tehlikesi geçiren 2 vatanda ile 37 büyükba hayvana ulat. Vatandalar tarafndan getirtilen 5 kamyonete yüklenen hayvanlar, merkeze bal Balar köyüne getirildi.

Burada gazetecilere açklamalarda bulunan Cafer Yaar isimli vatanda, tipiden dolay hayvanlarn mahsur kaldn belirterek, Tipiden dolay hayvanlarmz dada mahsur kalmt. Kar yandan dolay yollar kapal olduu için ilerleyemedik. Devletimiz AFAD, karayollarn, özel idareyi ve jandarmay göndermi. Yol açld ve inallah Mua döneceiz dedi.

Abdullah Ik isimli vatanda ise Zovank Yaylasndan çktktan sonra tipiye yakalandklarn ve mahsur kaldklarn söyledi. Ik, devletin tüm imkanlaryla kendilerine yardma geldiini belirterek, teekkür etti.

l AFAD Müdürlüü Afet ve Acil Durum Merkezi Müdürü Maallah Yldz da, 37 büyükba hayvann sahipleriyle birlikte mahsur kald yönünde ihbar aldklarn belirterek, Valimizin talimatyla l Özel daresi, Karayollar ube eflii ve jandarma ekipleriyle birlikte bölgeye geldik ve hayvanlar araçlara yüklüyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git