4 dilde hizmet

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara 4 dilde hizmet veriyor.

Haberler 25.05.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Farkl dil ve dine mensup vatandalarn binlerce yldr hogörü içerisinde bir arada yaad Mardinde, Vali Mustafa Yamann görevlendirildii Mardin Büyükehir Belediyesi çok dilli hizmete balad.

Yamann talimatyla belediye bünyesinde oluturulan Mardinmasa biriminde istek, sorun ve önerilerin ulatrld Alo 153 çar merkezine gelen aramalara, görevliler tarafndan Kürtçe,Türkçe, Arapça ve Süryanice cevap veriliyor.

Belediye Bakan Vekili Vali Mustafa Yaman, 6 ay önce göreve geldikleri günden itibaren vatanda odakl çalmalar yürütme gayreti içinde olduklarn söyledi.

Bütün vatandalara dokunabilmek için ilk etapta Mardinmasa birimini oluturduklarn ve bu sayede eitimli personelle çalma yürüttüklerini aktaran Yaman, talep ve önerilere annda cevap verildiini kaydetti.

Birim personelinin herkese kaliteli hizmet sunabilmesi için kentte konuulan dilleri bilmesi gerektiini iaret eden Mustafa Yaman, unlar dile getirdi:

Biz burada Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice bilen genç kardelerimizle bu hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Personelimiz hemehrilerimizle konutuklar dile göre iletiim kuruyor. Maksadmz vatandalarmzn yüzünün gülmesidir. Yüzü gülen hemehrilerimizin hayr dualarn alyoruz.

Büyükehir Belediyesi Halkla likiler Müdürü Merve Erciyas ise Mardinmasa biriminde 41 personelin görev yaptn bildirerek, sayy artrmay hedeflediklerini belirtti.

çar merkezine ayda ortalama 250 çar geldiini aktaran Erciyas, Mardin, farkl etnik yaplar bir arada barndran bir ehir olduu için personeli ona göre seçtik. çarlara 4 dilde cevap veriyoruz. Ev ziyaretlerinde vatanda bizi çok iyi arlyor, onlarn hayr duasn alyoruz. Vatandan iini en ksa sürede yaplmas için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. ifadelerini kulland.

- çarlara 4 dilde yant

Mardinmasada görevli Süheyla Pamukçu da çar merkezini arayanlarla ana dillerinde diyalog kurabildiklerine iaret ederek, Bu konuda çok teekkür alyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. dedi.

çarlara Arapça yant veren Seda Savuncu, 4 dilde hizmet verilmesinden dolay vatandalarn çok memnun olduunu söyledi.

Görümelerde bu memnuniyetin sk sk dile getirildiine vurgu yapan Savuncu, Onlarla Arapça konuunca çok holarna gidiyor. Dillerinde bu hizmeti görmekten çok mutlular. diye konutu.

çarlara Süryanice cevap veren Süryani asll Emanuel Cebe ise ana dilde verilen hizmet dolaysyla daha iyi bir iletiimin kurulduuna vurgu yaparak, çok mutlu oluyorlar ve belediyemize teekkür ediyorlar. ifadelerini kulland.

Cihat Saruhan da Kürtçe sorular yantladn belirterek, Türkçe bilmeyen yallarmz var. Onlara bildikleri dilde hizmet sunuyoruz. Kendi dillerinde hizmet görmeleri onlar mutlu ediyor. diye konutu.

- Belediyemizin çalmalar çok güzel

Görevlilerin evlerinde ziyaret ettii Süryani ve Müslüman vatandalar da bu hizmetleri sunan ilgililere teekkür ve dua ediyor.

Vatandalardan Kadri Olgaç ise gelip sorunlar dinleyen görevlilere teekkür ederek, belediye hizmetlerinden memnun olduklarn dile getirdi.

Einin sorunlarn Arapça anlattn aktaran Olgaç, öyle dedi:

Belediyemizin çalmalar çok güzel. Belediyeden beklentimiz büyük, Allahn izniyle de yaplacak. Hizmetlerinden dolay ükranlarmz sunuyoruz. Gelip derdimizi dinlediler. nallah valimizi de bekliyoruz. Biz tek deil, bütün halk valimizden çok memnun. Herkesle arkada gibi, herkesin derdine derman oluyor. Keke yöneticiler onun gibi olsa.

Süryani asll Merina Bayru da Büyükehir Belediyesinin uygulamasndan memnun olduklarn, yaplan hizmetleri takdirle karladklarn belirterek, ilgililere teekkür etti.Mard

Ana Sayfaya Git