4 dilde hizmet

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara 4 dilde hizmet veriyor.

4 dilde hizmet

Farklı dil ve dine mensup vatandaşların binlerce yıldır hoşgörü içerisinde bir arada yaşadığı Mardin'de, Vali Mustafa Yaman'ın görevlendirildiği Mardin Büyükşehir Belediyesi çok dilli hizmete başladı.

Yaman'ın talimatıyla belediye bünyesinde oluşturulan "Mardinmasa" biriminde istek, sorun ve önerilerin ulaştırıldığı "Alo 153" çağrı merkezine gelen aramalara, görevliler tarafından Kürtçe,Türkçe, Arapça ve Süryanice cevap veriliyor.

Belediye Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, 6 ay önce göreve geldikleri günden itibaren vatandaş odaklı çalışmalar yürütme gayreti içinde olduklarını söyledi.

Bütün vatandaşlara dokunabilmek için ilk etapta Mardinmasa birimini oluşturduklarını ve bu sayede eğitimli personelle çalışma yürüttüklerini aktaran Yaman, talep ve önerilere anında cevap verildiğini kaydetti.

Birim personelinin herkese kaliteli hizmet sunabilmesi için kentte konuşulan dilleri bilmesi gerektiğini işaret eden Mustafa Yaman, şunları dile getirdi:

"Biz burada Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice bilen genç kardeşlerimizle bu hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Personelimiz hemşehrilerimizle konuştukları dile göre iletişim kuruyor. Maksadımız vatandaşlarımızın yüzünün gülmesidir. Yüzü gülen hemşehrilerimizin hayır dualarını alıyoruz."

Büyükşehir Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü Merve Erciyas ise Mardinmasa biriminde 41 personelin görev yaptığını bildirerek, sayıyı artırmayı hedeflediklerini belirtti.

Çağrı merkezine ayda ortalama 250 çağrı geldiğini aktaran Erciyas, "Mardin, farklı etnik yapıları bir arada barındıran bir şehir olduğu için personeli ona göre seçtik. Çağrılara 4 dilde cevap veriyoruz. Ev ziyaretlerinde vatandaş bizi çok iyi ağırlıyor, onların hayır duasını alıyoruz. Vatandaşın işini en kısa sürede yapılması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz." ifadelerini kullandı.

- Çağrılara 4 dilde yanıt

Mardinmasa'da görevli Süheyla Pamukçu da çağrı merkezini arayanlarla ana dillerinde diyalog kurabildiklerine işaret ederek, "Bu konuda çok teşekkür alıyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor." dedi.

Çağrılara Arapça yanıt veren Seda Savuncu, 4 dilde hizmet verilmesinden dolayı vatandaşların çok memnun olduğunu söyledi.

Görüşmelerde bu memnuniyetin sık sık dile getirildiğine vurgu yapan Savuncu, "Onlarla Arapça konuşunca çok hoşlarına gidiyor. Dillerinde bu hizmeti görmekten çok mutlular." diye konuştu.

Çağrılara Süryanice cevap veren Süryani asıllı Emanuel Cebe ise ana dilde verilen hizmet dolayısıyla daha iyi bir iletişimin kurulduğuna vurgu yaparak, "Çok mutlu oluyorlar ve belediyemize teşekkür ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Cihat Saruhan da Kürtçe soruları yanıtladığını belirterek, "Türkçe bilmeyen yaşlılarımız var. Onlara bildikleri dilde hizmet sunuyoruz. Kendi dillerinde hizmet görmeleri onları mutlu ediyor." diye konuştu.

- "Belediyemizin çalışmaları çok güzel"

Görevlilerin evlerinde ziyaret ettiği Süryani ve Müslüman vatandaşlar da bu hizmetleri sunan ilgililere teşekkür ve dua ediyor.

Vatandaşlardan Kadri Olgaç ise gelip sorunları dinleyen görevlilere teşekkür ederek, belediye hizmetlerinden memnun olduklarını dile getirdi.

Eşinin sorunlarını Arapça anlattığını aktaran Olgaç, şöyle dedi:

"Belediyemizin çalışmaları çok güzel. Belediyeden beklentimiz büyük, Allah'ın izniyle de yapılacak. Hizmetlerinden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Gelip derdimizi dinlediler. İnşallah valimizi de bekliyoruz. Biz tek değil, bütün halk valimizden çok memnun. Herkesle arkadaş gibi, herkesin derdine derman oluyor. Keşke yöneticiler onun gibi olsa."

Süryani asıllı Merina Bayruğ da Büyükşehir Belediyesinin uygulamasından memnun olduklarını, yapılan hizmetleri takdirle karşıladıklarını belirterek, ilgililere teşekkür etti.Mard

Kaynak: Diyarbakır Söz