4 tabur indirildi!

Lice İlçesi'ne bağlı 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, son yılların en büyük operasyonu başlatıldı. 4 Tabur birlik, helikopterlerle bölgeye indirildi, Lice ve Hazro ilçe sınırlarındaki 12 köydeki yasak ise kaldırıldı.

Haberler 06.03.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKya yönelik Diyarbakrn krsal kesiminde sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Diyarbakrn Lice ve Hazro krsalndaki 12 yerleim bölgesinde cuma günü ilan edilen sokaa çkma yasa, dün sabah kaldrlrken. Diyarbakr Valilii, ayn saatlerde yapt ikinci açklamada Lice bölgesindeki 18 köyde sokaa çkma yasa ilan edildiini duyurdu.

CUMA GÜNÜ LAN EDLMT

Diyarbakr Valilii, Lice ile Hazro lçesi snrlarnda bulunan 12 köyde, 2 Mart günü ilan edilen sokaa çkma yasan dün sabah saat 09.00 itibariyle kaldrldn açklad. Diyarbakr Valiliinden konu ile ilgili yaplan açklamada öyle denildi; Lice ve Hazro mülki snrlar içerisinde bulunan dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerin bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensuplar tarafndan kullanld deerlendirilen snak, barnak, depo alanlarn ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadyla operasyon düzenlenmitir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla, 5442 sayl l daresi Kanununun 11/C maddesi gereince, sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla 2 Mart 2017 günü saat 14.00den itibaren duyurulan yasaklama karar 5 Mart 2017 günü saat 09.00dan itibaren kaldrlmtr. Vatandalarmza kendilerinin can ve mal güvenliinin salanmas için uygulanan yasaa uyduklar için teekkür ederiz.

18 KÖYDE YASAK LANI

Valilik Lice ve Hazro ilçe snrlarndaki yasa kaldrmasndan ksa süre sonra ikinci bir açklamamyla, Lice krsalndaki 18 köyde sokaa çkma yasa ilan edildiini duyurdu.

Açklamada; Lice ilçesinde dalk ve ormanlk alanda faaliyet yürüten, aralarnda üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduu deerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarn ve ibirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgedeki snak, barnak, depo alanlar ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacyla bir operasyon düzenlenecei belirtildi. Açklamada, öyle denildi:

Operasyon icra edilen bölgelerde halkn can ve mal güvenliini salamak maksadyla, 5442 sayl l daresi Kanununun ilgili maddeleri gereince, belirtilen bölgelerde (Lice lçesine bal Örtülü Köyü, Tuzlaköy Köyü, Hedik Köyü, Kralan Köyü, Yamaçl Köyü, Dernek Köyü, Saydaml Köyü, Bayrl Köyü, Yalml Köyü, Akçabudak Köyü, Klçl Köyü, Ulucak Köyü, Yorulmaz Köyü, Baharlar Köyü, Yaprakköy Köyü, Yünlüce Köyü, Güldiken Köyü ve Üçdamlar Köyü sivil vatandalarn zarar görmemesi amacyla 5 Mart 2017 günü saat 07.00den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokaa çkma yasaklanmtr. Söz konusu yasaa vatandalarmzn uymas kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasan bitim süresi ayrca duyurulacaktr.

BÜYÜK BR OPERASYON

Bölgede ilan edilen sokaa çkma yasann ardndan günlerdir hazrlklar yaplan Bayrak-41 ehit Jandarma Astsubay Tolga Topçuolu harekatnn start verildi. Harekata katlan 4 tabur, birliklerinden 17 helikopterle söz konusu bölgedeki dalk alana indirildi. Bir metreyi akn karn bulunduu dalk alanda baaryla yürütülen operasyonda, güvenlik güçleri ile PKKllar arasnda yer yer scak temas saland. Operasyonda etkisiz hale getirilenlerin olduu örenildi.

Ana Sayfaya Git