Görüş Bildir

4 tabur indirildi!

Lice İlçesi'ne bağlı 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, son yılların en büyük operasyonu başlatıldı. 4 Tabur birlik, helikopterlerle bölgeye indirildi, Lice ve Hazro ilçe sınırlarındaki 12 köydeki yasak ise kaldırıldı.

4 tabur indirildi!

PKK'ya yönelik Diyarbakır'ın kırsal kesiminde sürdürülen operasyonlar devam ediyor. Diyarbakır'ın Lice ve Hazro kırsalındaki 12 yerleşim bölgesinde cuma günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı, dün sabah kaldırılırken. Diyarbakır Valiliği, aynı saatlerde yaptığı ikinci açıklamada Lice bölgesindeki 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

CUMA GÜNÜ İLAN EDİLMİŞTİ

Diyarbakır Valiliği, Lice ile Hazro İlçesi sınırlarında bulunan 12 köyde, 2 Mart günü ilan edilen sokağa çıkma yasağını dün sabah saat 09.00 itibariyle kaldırıldığını açıkladı. Diyarbakır Valiliği'nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi; "Lice ve Hazro mülki sınırları içerisinde bulunan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, maksadıyla operasyon düzenlenmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 2 Mart 2017 günü saat 14.00’den itibaren duyurulan yasaklama kararı 5 Mart 2017 günü saat 09.00’dan itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz."

18 KÖYDE YASAK İLANI

Valilik Lice ve Hazro ilçe sınırlarındaki yasağı kaldırmasından kısa süre sonra ikinci bir açıklamamıyla, Lice kırsalındaki 18 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

Açıklamada; Lice ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgedeki sığınak, barınak, depo alanları ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla bir operasyon düzenleneceği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı;  Örtülü Köyü, Tuzlaköy Köyü, Hedik Köyü, Kıralan Köyü, Yamaçlı Köyü, Dernek Köyü, Saydamlı Köyü, Bayırlı Köyü, Yalımlı Köyü, Akçabudak Köyü, Kılıçlı Köyü, Ulucak Köyü, Yorulmaz Köyü, Baharlar Köyü, Yaprakköy Köyü, Yünlüce Köyü, Güldiken Köyü ve Üçdamlar Köyü sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 5 Mart 2017 günü saat 07.00'den geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

BÜYÜK BİR OPERASYON

Bölgede ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından günlerdir hazırlıkları yapılan "Bayrak-41 Şehit Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu" harekatının startı verildi. Harekata katılan 4 tabur, birliklerinden 17 helikopterle söz konusu bölgedeki dağlık alana indirildi. Bir metreyi aşkın karın bulunduğu dağlık alanda başarıyla yürütülen operasyonda, güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında yer yer sıcak temas sağlandı. Operasyonda etkisiz hale getirilenlerin olduğu öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi