4 yıl sonra kar

4 yıl sonra kar yağışı, Diyarbakır'da yaşamı adeta dondurdu. Okullar dün tatil edilirken, trafikte aksamalar yaşandı, Bağlar Belediye Başkanı Beyoğlu, kar temizleme ekipleriyle çalıştı.

Haberler 14.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda akam saatlerinde etkili olan kar ya ksa sürede kenti beyaza bürürken, 4 yln ardndan yaan kar vatandalar sevindirirken, çok sayda kii de hazrszlk yakalananmann maduriyetini yaad. Okullar dün tatil edilirken, krsal kesimdeki bir çok yerleim birimine ise ulam kesildi. Site konutlarnda kalan vatandalar, kar keyfini kar topu oynarak yaad. Ulamda olas bir aksama yaanmamas için harekete geçen Büyükehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele çalmalar balatt.

4 YIL SONRA KAR YADI

Kar yann gece boyunca devam etmesi beklenirken, kar baz yerlerde trafikte aksamalara neden oldu. Vatandalar ise, 4 yl aradan sonra yaan karn keyfini çkard. Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüünden yaplan açklamada ise bölgede havann kar yal, yer yer karla kark yamurlu olaca tahmin edildii, kuzey ve dou kesimleri ile yükseklerinde kar yandan dolay ç tehlikesi bulunduu eklinde uyar yapt.

TRAFKTE AKSAMALAR

Hava scaklnn eksi 8 dereceye kadar dütüü kentte araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaad. Baz araçlar yolda kalrken, vatandalarn da kayp dütüü görüldü. çok sayda kent merkezinde maddi hasarl kazalar yaand.

BELEDYE EKPLER AYAKTA

Ulamda olas bir aksama yaanmamas için harekete geçen Büyükehir Belediyesi ekipleri, karla mücadele çalmalar balatt. Yol Yapm Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl, youn kar yana kar 6 adet tuz ve kar küremeli araç, 2 küreme arac ve 4 i makinesiyle karla mücadele çalmasn yürütüyor.

VAL MÜCADELEY ZLED

Vali ve Büyükehir Belediye Bakan Vekili Hasan Basri Güzelolu, karla mücadele ekiplerinin çalmalarn takip ederek, yetkililerden bilgi ald. Büyükehir Belediyesi, evsiz ve barnma sorunu yaayan vatandalarn belediye bünyesindeki misafirhanesine bavurarak konaklayabileceklerini duyurdu.

24 NOKTAYA MAMA BIRAKILDI

Kentte yaanan youn kar ya nedeniyle farkl alanlarda çalmalar aralksz sürerken, Güzelolunun talimatyla sokak hayvanlarnn olumsuz hava koullarnda aç kalmamalar için merkez Yeniehir, Kayapnar, Balar ile Sur ilçelerinde 24 farkl noktaya mama brakld.

OKULLAR TATL EDLD

Buarada, etkili olan kar ya nedeni ile kent genelinde okullar bir günlüüne tatil edildi. Diyarbakr Valiliinden yaplan açklamada, meteorolojik veriler nda kent genelinde devam edecek kar ya ve olumsuz hava koullar nedeniyle buzlanma ve don tehlikesine kar, 13 ubat Perembe günü, Diyarbakr genelinde eitim veren okullarda eitim öretime bir gün süre ile ara verildii belirtildi. Açklamada, engelli ve hamile kamu personelinin de bir gün süre ile idari izinli sayld ifade edildi.

KAR KEYFN YAADILAR

Diyarbakrda uzun bir aradan sonra yaan iddetli kar hayat olumsuz yönde etkiledi. Dün akamdan itibaren etkisini gösteren kar ya nedeni ile kent genelinde okullar tatil edildi. Kar tatilini frsat bilen bata çocuklar kendilerini dar atarak karn keyfini doyasya çkard. Aysel Kaya, kendilerini sokaa attklarn söyledi. Kaya, Bu kar keyfini yaamak istedik. Okullun tatil olmasyla çocuklarmla karn keyfini çkarmaya çalyoruz. çocuklar geceden beri hiç uyumadlar. Sürekli pencereden bakyorlar. En aznda karn nasl bir ey olduunu görmeye çalyor çocuklar. çünkü 9 yandalar, biz 10 yldr buradayz, çocuklar kar görmedi. Onun için çok güzel bir ey. Sabahtandr beni dürtüklüyorlar, hadi anne çkalm hadi anne çkalm Ben de evi toparlayp öyle çkalm dedim. çünkü buradan slanp eve gideceiz. yi veya kötü en aznda keyfimizi yapalm dedik dedi.

çocuklardan Muhammet Emin Kaya ise karn çok elenceli olduunu, çok souk olduunu ve annesiyle birlikte kar oynamay çok sevdiini söyledi. Kardei ve arkadalaryla birlikte parkta oynayan Meryem Purkz ise kar topu oynadklarn belirtti. Purkz, Biz burada kar topu oynuyoruz, çok eleniyoruz. Okullarda tatil oldu, çok güzel eleniyoruz. Ben kuzenimle, arkadalarmla ve kardeimle geldim. Karn tadn çkartyoruz, çok mutluyuz diye konutu.

YABAN HAYVANLARI çN YEM

Ergani Gençlik Hizmetleri ve Spor lçe Müdürü Kenan Ta, Gençlik Merkezindeki gençlerle Yelek köyü krsalna yem brakt. Ta, gönüllü gençlerin katlmyla yabani hayvanlarn aç kalmamas için k aylarnda faaliyetler yürüttüklerini belirterek, Gençlerimizin sosyal, kültürel ve insani deerlere katkda bulunmas için faaliyetler yapyoruz. Bu kapsamda da yine doada bulunan yabani hayvanlarn beslenmesi için doaya yiyecek braktk. Bu tür projelerin devam etmesi için bizlere destek olan gönüllü gençlerimize teekkür ederiz. dedi.

Ana Sayfaya Git