40 bin öğretmene patent eğitimi verildi

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi"ndeki okullarda görev yapan 40 binin üzerindeki yönetici ve öğretmenin tamamına, iki ay süreyle fikri mülkiyet ve sınai haklar ile ilgili mesleki gelişim eğitim programı düzenlendi.

Haberler 06.03.2021 - 09:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Proje kapsamnda, seçilen okullarn altyapsnn güçlendirilmesinden eitim ortamlarnn zenginletirilmesine kadar çok sayda destek verildi. Ayrca proje kapsamndaki okullara 2020de 176 milyon liralk yatrm yapld.

Mill Eitim Bakan Yardmcs Mahmut Özer, bir taraftan mesleki ve teknik eitimde kaliteyi artrmak, dier taraftan okullar aras baar farklarn azaltmak için balattklar Mesleki Eitimde 1000 Okul projesinin, okul yöneticileri, öretmenler, örenciler, veliler ve okul ortamn içeren çok kapsaml bir proje olduunu ifade etti.

Projenin her bir bileeniyle ilgili çok kapsaml admlar attklarn dile getiren Özer, unlar söyledi: Proje ile ilgili çalmalar, planland gibi devam ediyor. 2020de proje kapsamndaki okullarmza yaklak 176 milyon liralk destek saladk. Projenin hedeflerinden bir tanesi de seçilen 1000 okuldaki yönetici ve öretmenlerimize mesleki geliim eitimi destei salamakt. Bu amaçla, Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüü, fikri mülkiyet ve snai haklar ile ilgili iki aylk bir eitim program düzenlediler. Eitimler, Bilim ve Sanat Merkezlerinde (BLSEM) görev yapan öretmenler tarafndan gerçekletirildi. Bu yln ocak ve ubat aynda verilen eitimlere 1000 okulda bulunan 40 bin 166 meslek öretmeninin tamam katld.

Özer, sürece katk veren Özel Eitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Nezir Gül ve çalma arkadalarna, 81 il müdürüne, eitime katlan öretmenlere, 81 ildeki BLSEMlerde görev yapan yönetici ve öretmenlere teekkür etti.

Ana Sayfaya Git