40 yıldır muhtar!

Diyarbakırlı 71 yaşındaki Mehmet Sıddık Karacoşan, neredeyse yarım asırdır muhtarlık görevini icra ediyor.

Haberler 25.10.2017 - 08:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mehmet Sddk Karacoan, 1946 Bat Karakoç köyünde dünyaya gözlerini açt. 13 kardeli ailenin ortanca çocuu olan Karacoan, askerden geldikten sonra bir süre köyünde çiftçilikle urat. Daha sonra köyde muhtar olmaya karar veren Karacoan 11 aralk 1977 ylnda yaplan seçimlerde aday oldu. Henüz 31 yandayken Bat Karakoç köyüne muhtar seçilen Karacoann ailesi, çocuklarnn bir hevesle muhtar olduunu, sonraki dönemlerde muhtarl brakacan düündü. Karacoan, 1977 ylnda Bat Karakoç köyünde balad muhtarlk serüvenine, 1990 ylndan sonra Tavantepe köyünde devam etti. Tam 40 yldr ara vermeden muhtarlk görevini icra eden Karacoan, köylülerin istemesi durumunda 2019 ylndaki yerel seçimlerde de aday olup, ömrünün sonuna kadar muhtarlk yapmaya kararl.

Devlet artk muhtara önem veriyor

Gönül verdii muhtarlk serüveni ile ilgili HA muhabirine açklamalarda bulunan Mehmet Sddk Karacoan, 71 yanda olduunu ve 31 yanda ilk kez muhtar seçildiini söyledi. Yaklak 40 yldr ara vermeden muhtarlk görevini yürüten Karacoan, 31 yanda Bat Karakoç köyünde muhtarla baladk. 1990 ylnda bizim Tavantep köyümüz ayrld ve köy statüsünü ald. 90 ylndan beri Tavantepe köyünde devam ediyorum. 10 çocuum 35 torunum var, köy nüfusumuz 450. lk baladmz zaman muhtarlarn görevi o kadar da önemli görünmüyordu. Kimse muhtarlara önem vermiyordu. u anda devlet de millet de muhtarlara çok önem veriyor dedi.

Ömrünü köylünün sorunlarn çözmekle geçirdi

lk muhtar olduu dönem ile imdiki dönemin birbirine hiç benzemediini dile getiren Karacoan, u ifadeleri kulland:

Terör olaylar çok vard bölgemizde, hep alnmzn akyla dimdik durduk, hiçbir bask ile karlamadk. 31 yanda yeni muhtar olmutum, genç muhtar saylyordum. u anda muhtarlkta 40. ylmdaym, ömrüm köylünün sorunlarn çözmekle geçti. Köylünün derdini severek çektim, ya görevi brakacaktm ya da herkesin sorununu çözmek için uraacaktm, ben uramay seçtim. Köylünün sorunu olsa muhtara gelir, muhtar köylü için çözüm noktasdr, bende ne sorun olursa olsun hep çözmek için kaplar andrdm, bu nedenle köylü beni çok seviyor ve muhtar olmam için bask yapyor. Eer ölmesem, 2019 ylnda yerel seçimler var, köylü tekrar beni isterse Allah da ömür verse yine muhtarla devam edeceim. Köylü yeter dedii an ben muhtarl brakacam.

Cumhurbakan Erdoann hediyesini yanndan ayrmyor

Mehmet Sddk Karacoan, geçtiimiz yl Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan Betepede düzenlenen muhtarlar toplantsna katld. Burada Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görüme frsat da bulan Karacoan, Cumhurbakan Erdoann kendisine hediye ettii üzerinde isminin bulunduu kalemi yanndan hiç ayrmyor. Bütün yazlarn ve mektuplarn bu kalem araclyla yaptn belirten Karacoan, Geçen muhtarlar toplantsnda Cumhurbakan Erdoan dinledik, ardndan beraber yemek yedik. Sonra Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, bana üzerinde isminin yazl olduu kalemi hediye etti, bana uur getirdi. Ömrümün sonuna kadar bu kalemi saklayacam diye konutu.

Karacoan, 19 Ekim Muhtarlar Gününde, en uzun süre görev yapan muhtar olarak Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolundan plaket ald.

Ana Sayfaya Git