400 merkezde Kutlu Doğum!

İl Müftülüğü, Diyarbakır merkez ve ilçelerinde "Kutlu Doğum" haftası nedeniyle etkinlikler düzenleyecek.

Haberler 16.04.2017 - 09:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

14-20 Nisan tarihleri arasnda Diyarbakrda Kutlu Dum haftas nedeniyle, 400e yakn etkinlik organize edilecek.

l Müftüsü Burhan liyen, Kutlu Doum etkinliklerinin temasnn Hazreti Peygamber ve güven toplumu olacan ifade ederek, hafta boyunca 400 merkezde Kutlu Doum etkinlii düzenleyeceklerini söyledi. Her yerde Peygamber Efendimiz güvene, itimata ve emniyete dair söylediklerini ihtiva eden konumalar yapacaklarn dile getiren liyen, bunun için 80 kiilik bir konumac havuzu oluturduklarn bildirdi.

KUTLU DOUM ETKNLKLER

liyen öyle dedi; Bilindii gibi Peygamber Efendimizi Hz. Muhammed Mustafa (sav) miladi olarak dünyay ereflendirdikleri 20 Nisan tarihinin içerisinde bulunmu olduu hafta Kutlu Doum Haftas olarak belirlenmitir. Bu hafta, Peygamber Efendimizi daha doru anlamaya, Onun ahlakyla ahlaklanmaya vesile olmak amacyla çeitli etkinliklerle kutlanmaktadr. Konumalar yaplmakta, gazeteler ve kitaplar baslmakta, televizyon yaynlar yaplmakta. Dolaysyla insanlarn Peygamber Efendimizin ahlakyla ahlaklanmas konusunda bir katk sunulmaya çallmaktadr. 1989 ylndan beri Diyanet leri Bakanlmz ve Türkiye Diyanet Vakfnn öncülüünde kutlanmakta olan Kutlu Doum Haftasnn bu seneki temas Hazreti Peygamber ve güven toplumudur.

SÖZÜNDE DURABLMEK

Hz Muhammedin Müslüman elinden ve dilinden dier insanlarn emin olduu kimsedir buyurduu dile getiren liyen, Peygamber Efendimizin de peygamberlik görevi verilmeden önce Emin, güvenilir Muhammed olarak anldn biliyoruz. Hz. Peygamber yalan, emanete riayet etmeme, sözünde durmama, ahde vefa göstermeme vb. insanlar aldatma gibi konularda fevkalade hassas davranm, hayatnda bunlar çartracak zerre kadar en küçük bir yanl, yanlg ve kayg olmad gibi Ona iman eden ve takip eden ümmetini de konuyla ilgili uyarm. Mesela Bizi aldatan bizden deildir buyurmu. Müminin güven veren insan olmas gerektiini, imann emana yani güvene dönümesi gerektiini, slamn selama, Müslümann bara, güvenlie, esenlie hizmet eden insan olmas gerektiini vurgulamtr ifadelerini kulland.

Bulduumuz her frsatta ve her yerde Peygamber Efendimiz güvene dair söylediklerini ihtiva eden konumalar yapacaz

Kutlu Doum Haftas boyunca 400 merkezde Kutlu Doum Etkinlii düzenleyeceklerini söyleyen liyen sözlerine öyle devam etti:

Biz Diyarbakr l Müftülüü olarak bu çerçevede inallah bu sene ilk defa yaklak 400 yerde program planladk. nallah izleyicilerimiz görecekler, köylerinde mahallelerinde, okul önlerinde bulduumuz her frsatta ve her yerde Peygamber Efendimiz güvene dair, itimata ve emniyete dair söylediklerini ihtiva eden konumalar yapacaz. 80 kiilik bir konumac havuzu oluturduk. Arkadalarmzla bir çaltay yaptk. Konuacamz konular Diyanet leri Bakanlmzn belirlemi olduu ana balk altnda deerlendirdik ve notlarmz aldk. nallah hafta boyunca sahada olacaz. Ana programmz 17 Nisan Pazartesi günü Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde yapacaz. Sesimizi duyan sözümüzün ulat bütün kardelerimizi Diyanet leri Bakanl Daire Bakanlarndan Bünyamin Albayrak hocamzn sunaca Hz. Peygamber ve güven toplumu konulu konferansmza davet ediyoruz. Ayrca 19 Nisan çaramba günü 19.30 da Kayapnar Müftülüümüz konferans salonunda Diyanet leri Bakanlmzdan Doç. Dr. Ülfet korkulu inallah ayn temay ileyecek. Bu konferansmza da hanmefendileri ve beyefendileri davet ediyorum. Bunun yannda okullarmzda çocuklarmzn, örencilerimizin hazrlam olduu programlarla dolu dolu haftay geçirmelerine gayret edeceiz. Ben bütün bu etkinliklerin çabalarn gayretlerin Hz. Peygamberin daha doru anlalmasna, Onun ahlaknn ahlakmz olmasna, yolunun yolumuz olmasna vesile olmasn Cenab- Haktan niyaz ediyoruz, bütün Diyarbakrllarn Kutlu Doum Haftalarn tebrik ediyorum.

Ana Sayfaya Git