400 merkezde Kutlu Doğum!

İl Müftülüğü, Diyarbakır merkez ve ilçelerinde "Kutlu Doğum" haftası nedeniyle etkinlikler düzenleyecek.

400 merkezde Kutlu Doğum!

14-20 Nisan tarihleri arasında Diyarbakır'da "Kutlu Dğum" haftası nedeniyle, 400'e yakın etkinlik organize edilecek.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, Kutlu Doğum etkinliklerinin temasının “Hazreti Peygamber ve güven toplumu” olacağını ifade ederek, hafta boyunca 400 merkezde Kutlu Doğum etkinliği düzenleyeceklerini söyledi. Her yerde Peygamber Efendimiz güvene, itimata ve emniyete dair söylediklerini ihtiva eden konuşmalar yapacaklarını dile getiren İşliyen, bunun için 80 kişilik bir konuşmacı havuzu oluşturduklarını bildirdi.

KUTLU DOĞUM ETKİNLİKLERİ

İşliyen şöyle dedi; “Bilindiği gibi Peygamber Efendimizi Hz. Muhammed Mustafa (sav) miladi olarak dünyayı şereflendirdikleri 20 Nisan tarihinin içerisinde bulunmuş olduğu hafta ‘Kutlu Doğum Haftası’ olarak belirlenmiştir. Bu hafta, Peygamber Efendimizi daha doğru anlamaya, O’nun ahlakıyla ahlaklanmaya vesile olmak amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Konuşmalar yapılmakta, gazeteler ve kitaplar basılmakta, televizyon yayınları yapılmakta. Dolayısıyla insanların Peygamber Efendimizin ahlakıyla ahlaklanması konusunda bir katkı sunulmaya çalışılmaktadır. 1989 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfının öncülüğünde kutlanmakta olan Kutlu Doğum Haftasının bu seneki teması ‘Hazreti Peygamber ve güven toplumu’dur.”

SÖZÜNDE DURABİLMEK

Hz Muhammed’in “Müslüman elinden ve dilinden diğer insanların emin olduğu kimsedir” buyurduğu dile getiren İşliyen, “Peygamber Efendimizin de peygamberlik görevi verilmeden önce ‘Emin, güvenilir Muhammed’ olarak anıldığını biliyoruz. Hz. Peygamber yalan, emanete riayet etmeme, sözünde durmama, ahde vefa göstermeme vb. insanları aldatma gibi konularda fevkalade hassas davranmış, hayatında bunları çağrıştıracak zerre kadar en küçük bir yanlış, yanılgı ve kaygı olmadığı gibi O’na iman eden ve takip eden ümmetini de konuyla ilgili uyarmış. Mesela ‘Bizi aldatan bizden değildir’ buyurmuş. Müminin güven veren insan olması gerektiğini, imanın emana yani güvene dönüşmesi gerektiğini, İslam’ın selama, Müslümanın barışa, güvenliğe, esenliğe hizmet eden insan olması gerektiğini vurgulamıştır” ifadelerini kullandı.

“Bulduğumuz her fırsatta ve her yerde Peygamber Efendimiz güvene dair söylediklerini ihtiva eden konuşmalar yapacağız”

Kutlu Doğum Haftası boyunca 400 merkezde Kutlu Doğum Etkinliği düzenleyeceklerini söyleyen İşliyen sözlerine şöyle devam etti:

“Biz Diyarbakır İl Müftülüğü olarak bu çerçevede inşallah bu sene ilk defa yaklaşık 400 yerde program planladık. İnşallah izleyicilerimiz görecekler, köylerinde mahallelerinde, okul önlerinde bulduğumuz her fırsatta ve her yerde Peygamber Efendimiz güvene dair, itimata ve emniyete dair söylediklerini ihtiva eden konuşmalar yapacağız. 80 kişilik bir konuşmacı havuzu oluşturduk. Arkadaşlarımızla bir çalıştay yaptık. Konuşacağımız konuları Diyanet İşleri Başkanlığımızın belirlemiş olduğu ana başlık altında değerlendirdik ve notlarımızı aldık. İnşallah hafta boyunca sahada olacağız. Ana programımızı 17 Nisan Pazartesi günü Dicle Üniversitesi Kongre Merkezinde yapacağız. Sesimizi duyan sözümüzün ulaştığı bütün kardeşlerimizi Diyanet İşleri Başkanlığı Daire Başkanlarından Bünyamin Albayrak hocamızın sunacağı ‘Hz. Peygamber ve güven toplumu’ konulu konferansımıza davet ediyoruz. Ayrıca 19 Nisan Çarşamba günü 19.30 ‘da Kayapınar Müftülüğümüz konferans salonunda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan Doç. Dr. Ülfet korkulu inşallah aynı temayı işleyecek. Bu konferansımıza da hanımefendileri ve beyefendileri davet ediyorum. Bunun yanında okullarımızda çocuklarımızın, öğrencilerimizin hazırlamış olduğu programlarla dolu dolu haftayı geçirmelerine gayret edeceğiz. Ben bütün bu etkinliklerin çabaların gayretlerin Hz. Peygamberin daha doğru anlaşılmasına, O’nun ahlakının ahlakımız olmasına, yolunun yolumuz olmasına vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz, bütün Diyarbakırlıların Kutlu Doğum Haftalarını tebrik ediyorum.”

Kaynak: Diyarbakır Söz