5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sedat Özkul, "El hijyenine dikkat edilmediği takdirde, hastalıklara davetiye çıkaracağımız unutulmamalıdır." dedi.

Haberler 06.05.2017 - 08:30 Son Güncelleme : 06.05.2017 - 08:33

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi konferans salonunda 5 Mays Dünya El Hijyeni Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Birçok hastaln el hijyenin dikkat edilmemesinden kaynaklandn anlatan Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Bahekim Yardmcs Sedat Özkul, ellerinin birçok mikrobu barndran d ortamlarla yüzlerce kez temas halinde olduunu söyledi.

- El hijyeni hastalklardan korur

Bu nedenle el hijyenine dikkat edilmesi gerektiini vurgulayan Özkul, unlar söyledi:

Özellikle salk çalanlarnn daha dikkatli olmas gerekiyor. Biz sadece kendi ahsmza deil, ayn zamanda takip, tedavi ve bakmyla sorumlu olduumuz hastalarmz için önem arz etmektedir.

Salk deyince akla gelen ey temizlik ve hijyendir. Temizlik ve hijyenin olmad bir ortamda salktan söz etmek pekte mümkün deildir. El hijyenine dikkat edilmedii takdirde, hastalklara davetiye çkaracamz unutulmamaldr. Belki basit bir el ykamayla kurtulabileceimiz bir çok bulac ve kronik hastalarna yakalanp uzun süreli sknt yaayacamz aikardr.

- El nasl ykanmal

Hastanenin Enfeksiyon Hastalklar Uzman Dr. Eyüp Aslan da el hijyeninin çok önemli olduunu aktararak, Ellerin otuz saniye sabunla iyice ovalandktan sonra suyla durulanmaldr. Bu ekilde hastalklardan korunmu oluyoruz. Bu son derece ekonomik bir uygulama. Kat ve sv sabunla bu ilem yaplabilir. dedi.

Programda ayrca hastane içinde kurulan stantta vatandalara el hijyeninin önemini anlatan el ilanlar datlarak el hijyeni hakknda bilgi verildi.

Programa, l Salk Müdür Yardmcs Bülent Erol, Halk Sal Müdür Yardmcs Serkan Bütün ve salk çalanlar katld.

Ana Sayfaya Git