5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sedat Özkul, "El hijyenine dikkat edilmediği takdirde, hastalıklara davetiye çıkaracağımız unutulmamalıdır." dedi.

5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü

Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi konferans salonunda "5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Birçok hastalığın el hijyenin dikkat edilmemesinden kaynaklandığını anlatan Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Sedat Özkul, ellerinin birçok mikrobu barındıran dış ortamlarla yüzlerce kez temas halinde olduğunu söyledi.

- El hijyeni hastalıklardan korur

Bu nedenle el hijyenine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Özkul, şunları söyledi:

"Özellikle sağlık çalışanlarının daha dikkatli olması gerekiyor. Biz sadece kendi şahsımıza değil, aynı zamanda takip, tedavi ve bakımıyla sorumlu olduğumuz hastalarımız için önem arz etmektedir.

Sağlık deyince akla gelen şey temizlik ve hijyendir. Temizlik ve hijyenin olmadığı bir ortamda sağlıktan söz etmek pekte mümkün değildir. El hijyenine dikkat edilmediği takdirde, hastalıklara davetiye çıkaracağımız unutulmamalıdır. Belki basit bir el yıkamayla kurtulabileceğimiz bir çok bulaşıcı ve kronik hastalarına yakalanıp uzun süreli sıkıntı yaşayacağımız aşikardır."

- El nasıl yıkanmalı

Hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Eyüp Aslan da el hijyeninin çok önemli olduğunu aktararak, "Ellerin otuz saniye sabunla iyice ovalandıktan sonra suyla durulanmalıdır. Bu şekilde hastalıklardan korunmuş oluyoruz. Bu son derece ekonomik bir uygulama. Katı ve sıvı sabunla bu işlem yapılabilir." dedi.

Programda ayrıca hastane içinde kurulan stantta vatandaşlara el hijyeninin önemini anlatan el ilanları dağıtılarak el hijyeni hakkında bilgi verildi.

Programa, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Bülent Erol, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Serkan Bütün ve sağlık çalışanları katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz