6 bin yıllık rölyef yerinden sökülmeye çalışıldı

Kasrik'te "Krallar Geçidi" olarak bilinen yerde bulunan 6 bin yıllık rölyef, kimliği belirsiz kişiler tarafından yerinden sökülmeye çalışıldı.

Haberler 26.05.2020 - 22:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak merkeze bal Kasrik Beldesinde, bir dan yamacna ilenen ve 6 bin yllk geçmii olan at üstündeki insan figürü rölyefi bir kez daha tahrip edildi. Gabar ve Cudi dalarn birbirinden ayran ve Krallar Geçidi olarak bilinen yerdeki rölyefin ne zaman tahrip edildii hakknda ise, herhangi bir bilgiye ulalamad. Ancak, daha önce üzerindeki süvarinin zrhnn krld rölyefin, defineciler tarafndan tahrip edildii belirtiliyor.

YERNDEN SÖKMEYE çALITILAR

Kimlii belirsiz kii ya da kiilerin, rölyefin alt ksmn kazdklar ve kazy ise rölyefi yerinden söküp götürmek amacyla yaptklar tahmin ediliyor. Rölyefin, sit alan içerisinde ve korucularn arlk olduu bölgede bulunduu halde böylesi bir tahribata uramas dikkati çekiyor.

DYARBAKIR VALLNE MÜRAACAT

Öte yandan, tescilli tarihi yapnn tahrip edilmesine ilikin rnak Valilii tarafndan Diyarbakr Valilii Kültür Varlklarn Koruma Bölge Kurulu Müdürlüüne soruturma talepli yaz gönderildii örenildi.

Ana Sayfaya Git