7 yıl sonra karar!

7 yıldır görülen 154 sanıklı “KCK Ana Dava”da 111 kişiye ceza yağdı. Mahkeme 16 kişiye 21’er yıl, 95 kişiye 1 yıl 2 aydan 18 yıla kadar hapis verdi. 43 sanık ise beraat etti.

Haberler 29.03.2017 - 08:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuoyunda ana KCK olarak bilinen, 9 Haziran 2010 tarihli iddianame ile davas açlan, yarglamas 18 Ekim 2010 tarihinden itibaren Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde devam eden dosya karara baland. Aralarnda DBP E Genel Bakan Yüksek, eski Mardin Büyükehir Belediye Bakan Türk ve eski milletvekili Diclenin de yer ald 111 sank hakknda çeitli oranlarda hapis cezas verildi.

Kamuoyunda Ana KCK olarak bilinen, 9 Haziran 2010 tarihli iddianame ile davas açlan, yarglamas 18 Ekim 2010 tarihinden itibaren Diyarbakr 2. Ar Ceza Mahkemesinde devam eden dosya karara baland.

111NE CEZA YADI

Yaklak 7 yl süren ve 850 klasörden oluan ana KCK dosyas kapsamnda yarglanan 191 sanktan 8i HDPli milletvekili 37sinin dosyas daha önce ayrld.

SANIKLARA CEZA

Yarglamas süren 154 sankla ilgili mahkeme dün karar verdi. DBP E Genel Bakan Kamuran Yüksek, eski Van Milletvekili Kemal Akta, Bayram Altun, Mehmet Ta, Serdar Kzlkaya, Hüseyin Ylmaz, Salih Akdoan, Turan Genç, çimen Ik, Zühre Bozac, Mehmet Selim ve Bayram Altun, Herdem Kzlkaya, Lütfü Da, Ahmet Birsine örgüt yöneticisi olmak iddiasndan 21er yl hapis cezas, Ercan Akyola ise 18 yl ceza verildi.

43 K BERAAT ETT

Görevden uzaklatrlan tutuklu Büyükehir Belediyesi Meclis üyesi Frat Anl 6 yl 3 ay, eski milletvekili Demir çelik 6 yl 3 ay, DTK E Bakan Hatip Dicleye 9 yl, Mardin Büyükehir Belediye E Bakan Ahmet Türke 1 yl 3 ay hapis cezas verildi.

Mahkeme kararnda 111 sank hakknda çeitli oranlarda hapis cezas verirken, 43 sank hakknda ise beraat karar verildi.

YAKALAMA KARARI çIKARILDI!

KCK ana davasnn dnda bir baka davada yarglanan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) E Genel Bakan Kamuran Yüksekin yarglanmasna Diyarbakr 5inci Ar Ceza Mahkemesinde devam edildi. Dün görülen durumaya tutuksuz yarglanan Kamuran Yüksek katlmazken, avukatlar hazr bulundu. Duruma banda dosyann esasna ilikin görüü sorulan Cumhuriyet Savcs, Yüksekin cezalandrlmasn istedi.

YÜKSEK CEZA ALDI

Daha sonra söz alan Kamuran Yüksekin avukat Mesut Beta, müvekkili ile ilgili eksik soruturma yapldn belirterek, Yarglamann geniletilmesi talebini yineliyoruz. Taleplerimizin reddedilmesi, savunma hakkmzn kstlanmas anlamna gelir. Savclk mütalaas tarafmza tebli edilmemitir dedi.

Durumaya ksa bir ara veren Mahkeme heyeti daha sonra kararn açklad. Kamuran Yüksekin Silahl terör örgütü üyelii suçundan 8 yl 9 ay hapis cezasna çarptrlmasna karar veren mahkeme, sann tutuklanmas için yakalama karar çkarlmasna da hükmetti.

Ana Sayfaya Git