712 köy yolu ulaşıma açıldı

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, kardan kapanan 898 mahalle ve mezra yolundan 712'si ulaşıma açıldı.

Haberler 03.02.2017 - 10:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi, bulvar ve caddelerde tuzlama çalmasna devam ediyor. Kar yandan dolay kapanan 898 mahalle ve mezra yolundan 712sinde ulam salanmaya balad.

TUZLAMA SÜRÜYOR

Oluturulan kriz masasnda, vatandatan gelen ihbar ve ikayetler deerlendirilerek, söz konusu mevkilere annda müdahale edilirken, kent merkezindeki bulvar ve caddeleri kardan temizleyen ekipler, gece boyunca buzlanmaya kar tuzlama çalmasnda bulundu.

Yeniehir ilçesinde Ekinciler ve Gevran caddeleri, Kayapnar ilçesinde 75 metre yol, Diclekent ve Selahattin Eyyubi bulvarlar, Balar ilçesinde Yeniköy mezarlk yolu bata olmak üzere tüm bölgelerde çalma gerçekletirildi. çalmalarda, buz çözücü solüsyon da kullanld. çalmalar sayesinde kent merkezindeki trafik aknda herhangi aksama yaanmad.

KAPALI KÖY YOLLARI

Büyükehir Belediyesi bünyesinde oluturulan kriz masas, kent genelinde iki gündür etkili olan kar yandan vatandan madur olmamas için çaba gösteriyor. Kriz masasna ulaan bilgilerin ardndan ekipler, kapal yollara müdahalede bulunuyor. Bu kapsamda yolu kapanan krsaldaki 712 mahallenin yolu zor artlarda sürdürülen çalmalar sonucu ulama açld. 13 ilçedeki kapal 186 mahalle ve mezra yolunun açlmas çalmalar devam ediyor.

Öte yandan ekipler, çalmalar sayesinde Kulp, Lice, Dicle ve Ergani ilçelerine bal mahallelerde ikamet eden 85 acil hastann hastaneye ulamasn salad. l merkezinde de buzlanmaya kar tuzlama çalmas yapld.

ERGANDEK KAPALI YOLLAR

Ergani Kaymakam Mesut çoban, ilçe merkezi ve köyleri etkisi altna alan youn kar ya nedeniyle kapal olan köy yollarnn ulama açlmas için Büyükehir Belediyesi Bakan Cumali Atilla ile görütüünü söyledi.

çoban, görüme sonras belediye ekiplerinin köy yollarnn ulama açlmas için gerekli çalmalar balattn belirterek, unlar kaydetti: Dün itibariyle yaplan çalmalar sonucu 64 köy yolu ulama açld. Kalan 6 köyün de ulama açlmas için çalmalar sürüyor. Tahsis ettiimiz ambulanslarla hasta vatandalarmz hastanelere ulatrlarak, tedavi altna alnmd. Büyükehir Belediyesi Bakan Sayn Cumali Atillaya teekkür ediyoruz.

Ana Sayfaya Git