Görüş Bildir

712 köy yolu ulaşıma açıldı

Büyükşehir Belediyesi ekiplerince, kardan kapanan 898 mahalle ve mezra yolundan 712'si ulaşıma açıldı.

712 köy yolu ulaşıma açıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bulvar ve caddelerde tuzlama çalışmasına devam ediyor. Kar yağışından dolayı kapanan 898 mahalle ve mezra yolundan 712'sinde ulaşım sağlanmaya başladı.

TUZLAMA SÜRÜYOR

Oluşturulan kriz masasında, vatandaştan gelen ihbar ve şikayetler değerlendirilerek, söz konusu mevkilere anında müdahale edilirken, kent merkezindeki bulvar ve caddeleri kardan temizleyen ekipler, gece boyunca buzlanmaya karşı tuzlama çalışmasında bulundu.

Yenişehir ilçesinde Ekinciler ve Gevran caddeleri, Kayapınar ilçesinde 75 metre yol, Diclekent ve Selahattin Eyyubi bulvarları, Bağlar ilçesinde Yeniköy mezarlık yolu başta olmak üzere tüm bölgelerde çalışma gerçekleştirildi. Çalışmalarda, buz çözücü solüsyon da kullanıldı. Çalışmalar sayesinde kent merkezindeki trafik akışında herhangi aksama yaşanmadı.

KAPALI KÖY YOLLARI

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan kriz masası, kent genelinde iki gündür etkili olan kar yağışından vatandaşın mağdur olmaması için çaba gösteriyor. Kriz masasına ulaşan bilgilerin ardından ekipler, kapalı yollara müdahalede bulunuyor. Bu kapsamda yolu kapanan kırsaldaki 712 mahallenin yolu zor şartlarda sürdürülen çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı. 13 ilçedeki kapalı 186 mahalle ve mezra yolunun açılması çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan ekipler, çalışmalar sayesinde Kulp, Lice, Dicle ve Ergani ilçelerine bağlı mahallelerde ikamet eden 85 acil hastanın hastaneye ulaşmasını sağladı. İl merkezinde de buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldı.

ERGANİ'DEKİ KAPALI YOLLAR

Ergani Kaymakamı Mesut Çoban, i̇lçe merkezi ve köyleri etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle kapalı olan köy yollarının ulaşıma açılması için Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cumali Atilla ile görüştüğünü söyledi.

Çoban, görüşme sonrası belediye ekiplerinin köy yollarının ulaşıma açılması için gerekli çalışmalar başlattığını belirterek, şunları kaydetti: "Dün itibariyle yapılan çalışmalar sonucu 64 köy yolu ulaşıma açıldı. Kalan 6 köyün de ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor. Tahsis ettiğimiz ambulanslarla hasta vatandaşlarımız hastanelere ulaştırılarak, tedavi altına alınmışdı. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cumali Atilla'ya teşekkür ediyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi