78 memur açığa alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden 78 memur ve işçiyi açığa alındı.

Haberler 10.02.2017 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakan Süleyman Soylu tarafndan Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanvekilliine atanan Cumali Atilla, aralarnda Genel Sekreter, yardmclar ve daire bakanlarnn bulunduu 78 memur aça alnd. Sözlemeli olan ve sözlemeleri yenilenmeyerek aça alnanlar için Devlet Memurlar kanununun 137inci maddesi gerekçe gösterildi.

BAKAN ATLLANIN KARARI

Gültan Kanakn terör soruturmas kapsamnda tutuklanp görevden alnmasndan sonra Etimesgut Kaymakaml göreviden Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakanvekillii görevine getirilen Bakan Cumali Atilla, göreve balamasndan sonra Kanak döneminde Genel sekreter, Genel sekreter Yardmclklar, Daire bakanlklar ve ube müdürlüünü yapan bir çok kiiyi asli kadrolarna yerletirildi.

78 K AçIA ALINDI

Baka birimlerde görevlendirilen memur ve içilerden oluan 78 kii dün aça alnd. Sözlemeleri yenilenmeyen kiilerle ilgili aça alnma kararn veren Belediye bakan vekili Atilla, gerekçeleri ise Devlet Memurlar Kanununun 137inci maddesine dayandrld.

Söz konusu madde de, Devlet kamu hizmetlerinin gerektirdii hallerde, görevi banda kalmasnda saknca görülecek Devlet memurlar hakknda alnan ihtiyati bir tedbirdir. Görevden uzaklatrma tedbiri, soruturmann herhangi bir safhasnda da alnabilir deniliyor.

Ana Sayfaya Git