8 çocuğuna hem annelik, hem babalık yapıyor

Şırnak'ın Balveren beldesinde eşini 4 yıl önce kömür ocağındaki göçükte kaybeden Fatım Seven, 8 çocuğunu büyütebilmek için gece el işi yapıyor, gündüz ise temizliğe gidiyor.

Haberler 10.05.2018 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn Balveren beldesinde yaayan ve eini 4 yl önce kömür ocanda meydana gelen göçükte kaybeden 8 çocuk annesi Fatm Seven, büyük bir özveriyle çalarak çocuklarna hem annelik hem babalk yapyor.

Ei Musa Sevenin ölümünün ardndan evlatlar için yaamn tüm zorluklarn omuzlamaya balayan 39 yandaki Seven, 8 çocuuna bakabilmek için gece el ii yapyor, gündüz ise temizlie gidiyor.

Yapt fedakarlkla 2 çocuunun üniversiteden mezun olmasn salayan Fatm Seven, biri üniversite, 3ü lise ve dieri ortaokul örencisi olmak üzere 5 çocuunun okumas için de youn çaba gösteriyor.

Seven, eini kaybettikten sonra evin bütün yükünü çocuklarnn gelecei için omuzladn dile getirerek, tek derdinin çocuklarn en iyi artlarda okutmak olduunu söyledi.

- çocuklarna hem anne, hem baba oldu

Eini kaybettikten sonra çocuklarna hem annelik hem de babalk yaptn anlatan Fatm Seven, çocuklarn okutmak için her zorlua katlandn dile getirdi.

çocuklarmn en iyi artlarda okumas için gerekirse ta tarm. diyen Seven, öyle konutu:

Gün geldi ev temizliine gittim, hal ykadm, el ii yaptm. çok ükür çocuklarm okuttum. 2si üniversite mezunu çocuum var. u an birisi de üniversite okuyor. 3ü lise, biri de ortaokul örencisi, 4 yanda kzm da önümüzdeki yl anaokuluna balayacak.

çocuklarnn üniversiteyi bitirdikten sonra henüz bir ie yerleemediini belirten Fatm Seven, evde tek çalan olmas nedeniyle çocuklarn bütün ihtiyaçlarnn kendisi tarafndan karlandn ifade etti.

Devletin sosyal ve ekonomik destek kapsamnda örencilere toplam 780 liralk destek saladn hatrlatan Seven, Verilen destek okuyan 5 örenciye yetmiyor, mecbur çalmak zorunda kalyorum. Bugüne kadar onlar bir seviyeye getirdim ama bundan sonra nasl yaparm bilmiyorum. Eimi kaybettiimde bu evin borçlar vard. Evde beyaz eya, mutfak dolab hiçbir ey yoktu, hepsini kendi el emeimle aldm ve evin borçlarn ödedim, dier yandan da çocuklarm okuttum. dedi.

Üniversiteyi bitiren olu ve kz için devletten i istediini aktaran Seven, zor günlerden geçerek çocuklarn okutabildii için mutlu olduunu ifade etti.

- Onun hakkn ödeyemeyiz

Fatm Sevenin Harran Üniversitesi Bankaclk ve Sigortaclk Bölümünden mezun olan kz 23 yandaki Gülistan Seven de annesinin kendilerini okutmak için büyük bir fedakarlk gösterdiini anlatt.

Mezun olduktan sonra ie yerleemedii için annesine ev ilerinde yardm ettiini dile getiren Seven, Annem bizi okuttuktan sonra dier okuyan kardelerim için de gecesini gündüzüne katyor. Onun hakkn ödeyemeyiz. Annem gece el ii yapar, gündüz gider baka evlerde temizlik ileri yapar. Ben de evdeki ileri yapyorum. O olmasayd ne yapardk, nasl okurduk bilmiyorum. diye konutu.

Seven ailesinin komusu Sariye Bulut ise Fatma Sevenin örnek bir davran sergilediini, eini kaybettikten sonra çocuklar için büyük bir emek verdiini anlatarak, onu takdir ettiklerini ve çok sevdiklerini aktard.

Ana Sayfaya Git