8 Mart'ın startı

DAKAP üyesi kadınlar, 8 Mart etkinlerinin startını Jiyan Kadın Semt Pazarı'ndaki kadınları ziyaret ederek verdi.

Haberler 02.03.2019 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle Amed Kadn Platformu (DAKAP), 8 Mart Dünya Kadnlar Günü etkinliklerinin startn Jiyan Kadn Semt Pazarndaki kadnlar ziyaret ederek verdi. Kadnlar, Balar ilçesi Baclara mahallesi Evrim Alata Caddesinde kurulan Kadn Semt Pazarnda bir araya gelerek basn açklamas yapt. Açklamann yaplaca pazar giriine çok sayda zrhl araç ve polis konulandrld. Açklama öncesi kadnlarn, Kadnlar 8 Martta tecride kar grevde yazl pankart açmasna polisler izin vermedi. Kadnlar zlgt çekerek ve Jin Jiyan Azad slogan atarak polis engelini protesto etti.

8 MARTI AKP-MHP FAZMYLE KAILIYORUZ

KESK Diyarbakr ubeler Platformu Kadn Sözcüsü Bahar Yldrm, AKP iktidar süresince her sene 8 Martlar giderek artan bask ve faizm koullarnda karladklarn belirterek, 2019 8 Martn da kadn emeine, mücadelesine, kazanmlarna ve kadnlarn yaam hakkna saldr koullarnda ancak tüm bunlara kar dinmeyen kadn direnii ile karlyoruz. Kendi ifadeleri ile profili düük bürokratlarn biat ettii Tek Adam rejimi ve KHKlerle ülkeyi yönetmek isteyen AKP-MHP Hükümeti, sava politikalaryla ülke ekonomisini iflasa sürüklemitir. Seçim propagandasn mermi fiyat üzerinden yürüten ve ekonomik kriz her dile getirildiinde d güçler, tuzak, madur safsatalaryla gündemi geçitiren hükümet, son üç ylda kadn istihdamn ve kadnn ekonomideki varln yok etmeyi hedeflemi, bu uurda her türlü saldry cezasz brakmtr diye belirtti.

SUç SAHBDR

Balar Kadn Semt Pazarnda çalan emekçi kadnlara dönük saldrlar ve pazar tezghlarnn erkeklerce gasp edilmesi giriimlerine tepki gösterekek, konumasna öyle devam etti: Kelimenin gerçek manasyla artk evler, sokaklar ve i alanlar kadnlara kar sava alanlarna dönümütür. Mobbing, taciz, tecavüz ve ölümle yüz yüze kalan kadnlar için yasalar iletmeyen; Göçmen kadnlarn hiçbir yaam güvencelerini salamayan; Kadnlar ihraç edip iini elinden alan, yeni istihdamda kadnlar almamay tevik eden; Kürtaj, boanma, nafaka gibi birçok hukuki hakkn tarttrp gasp eden; Ne yiyip ne içeceine, kaç çocuk yapacana, hamileyken dar çkp çkamayacana karan; Nerede nasl kahkaha atacana karar verme hakkn kendinde bulan; Kadnlarn ve kz çocuklarnn ölü bedenlerini gömmeye izin vermeyen, günlerce sokakta, derin dondurucularda beklettiren, çrlçplak tehir eden; Muhalif kadn politikaclar, akademisyenleri, gazetecileri, feminist ve aktiviteleri cezaevlerine mahkum eden; Ve daha sayabileceimiz birçok sebepten faizan politikalarn sahibi bu hükümet, kadnlara yönelik saldrlarda sorumluluk ve suç sahibidir. Kadnlar daha sonra 114 gündür açlk grevinde bulunan Leyla Güveni ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git