Boya yerine kahve, fırça yerine iğne kullandı

Resim yaparken boya yerine kahve telvesi, fırça yerine iğne kullanan Ruken Ekinci'nin ilk kişisel sergisi yarın açılıyor.

Haberler 06.12.2021 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yaayan Ruken Ekinci Duygularn Rengi adn verdii ilk resim sergisini açmaya hazrlanyor. Eitim almadan kendini gelitirerek resim sanatna farkl bir boyut katan Ekinci, kahve telvesi, karbonat ve sulu boya karmndan elde ettii malzeme ile resim yapmaya balad. Ekinci, mutfanda alternatif boyalar oluturdu.

SULU BOYA LE BALADI

çocukken büyük bir hevesle resim yapan Ekinci, bir süre resime ara vermek zorunda kald. 3 yl önce hayallerini gerçekletirmek için yeniden resim yapan Ekinci, resim yapmak için malzeme alamad için çocuklarna ait sulu boyalar kullanarak balad.

BOYA YERNE KAHVE TELVES

Resim yapmaya karar verdiinde elinde boya ve resim malzemelerinin olmadn bundan kaynakl mutfandan yararlandn kaydeden Ekinci, Kahve telvesi, oralet, karbonat ve sigara külü gibi malzemeleri boya olarak kullanarak resimlerimi yapmaya baladm. Yine çocuklarmn boya setinden faydalandm. Bu ekilde resim yaptm ve kendimi gelitirdim. Daha sonra gördüüm her eyi resmetmek istedim dedi.

FIRçA YERNE NE

Maddi imkanszlklar karsnda alternatifler üretmeye balayan Ekinci, frça yerine de ine kullandn anlatt. Ekinci, lk baladmda frçam olmad için ineyle resim yapyordum. Portreleri çizerken ine ucu kullanyordum. Daha sonra doadan, yapraklardan faydalandm. Atl durumda olan çatal, bçak ve daha bir sürü eyaya hayat vermeye çaltm diye belirtti.

KADIN MÜCADELESN RESMEDYOR

Evinin bir odasn atölye yapan Ekinci, Zamanmn çounu resim yapmaya ayryorum. Resim yapmak beni rahatlatyor. çizdiim resimlerimde daha çok kadn psikolojisini, yaamn ve mücadelesini ele alyorum. Kadnn tarihini ve sanatn ele almak istiyor ve bu yönlü resimler yapyorum. Onun dnda doa, hayvan ve soyut resimler yapyorum ekline konutu.

LK SERG YARIN

Ekincinin aralarnda Kürt yazar ve gazeteci Musa Anter, 6 yl önce Diyarbakrda katledilen Diyarbakr Barosu Bakan Tahir Elçi, maden emekçileri ile kadn ve doa temal resimlerin de bulunduu 32 eseri, 5-13 Aralk tarihleri arasnda GAP Mahallesindeki Paradigma Kitapevinde sergilenecek.

Ana Sayfaya Git