Ağaçları budayalım!

Bağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ağaçların sağlıklı şekilde gelişmesi, olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi ve elektrik tellerinin zarar görmemesi için ilçe genelindeki ağaçları buduyor.

Haberler 10.12.2019 - 00:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Balar Belediyesi, k aylarnn gelmesinden sonra 15 kiilik ayr ekiple ilçe genelinde aaç budama ve bakm çalmalar balatt.

Büyük aaçlarn budama ve bakm çalmalar, kaldraç ve vinçlerin desteiyle gerçekletiriliyor.

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, yeni aaçlarn dikimini gerçekletirip ilçedeki yeil alanlar artrmaya çaltklarn belirterek mevcüt aaçlarn bakmna da büyük özen gösterdiklerini söyledi. Beyolu,Bizden sonraki nesillere temiz bir çevre ve iyi bir doa brakma en büyük hedeflerimizden biridir dedi.

Aaçlarn Uykuya Geçtii Dönemde Budama çalmas Balatld

Balar Belediyesi, havalarn soumas ve aaçlarn yaprak dökmesinden sonra önemli bir çalmay hayata geçirdi. Park ve bahçeler müdürlüü bünyesinde sürdürülen çevre düzenleme çalmalar kapsamnda aaç budama çalmalar yaplyor.

Aaçlarn uykuya geçme ve yaprak dökmeye balad dönem olarak kabul edilen Kasm-Mart aylar arasndaki süreçte ilçedeki aaçlarn budama ve bakm çalmalarnn tamamlanmas amaçlanyor.

Cadde kenarlarnda ve parklarda bulunan aaçlar 15 kiilik iki ayr ekiple budanarak bakmdan geçirilirken,büyük aaçlarn bakm çalmalar ekiplere zor anlar yaatyor. Bunun için kaldraç ve vinç kullanlarak budama ilemleri makinalarla gerçekletiriliyor.

Büyük Aaçlarn Bakm çin Kaldraç Ve Vinç

Aaç budama çalmalarnda; aaçlarn yere sarkan dallarnn temizlenmesi, aaçlarn geliimini kuvvetlendirmek, salkl kalmalarn salamak ve rüzgar nedeni ile aaç dallarnn krlp herhangi bir zarar vermemesi için budama çalmalar titizlikle yaplyor.

Budama çalmalaryla ilgili bilgi veren Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, bu çalmalar aaçlarn gelimelerini kuvvetlendirip, salkl klmak, form vermek ve çiçeklenmenin miktar ve kalitesini yükseltmek için yaptklarna dikkat çekerek çalmalarn aaçlarn yeniden yaprak açaca ilk bahar dönemine kadar devam edeceini kaydetti.

Bizden Sonraki Nesillere Temiz Bir çevre Ve Doa Brakmak stiyoruz

Beyolu, yeni aaçlarn dikimini gerçekletirip ilçedeki yeil alanlar artrmaya çaltklarn belirterek mevcüt aaçlarn bakmna da büyük özen gösterdiklerini söyledi. Beyolu,Göreve geldikten sonra Balarmzda çok sayda yeni aaç ve fidan dikimini gerçekletirdik. Bu çalmalarmz halen titiz bir ekilde devam ediyor. Yeni binalar ve siteler için müteahhitlerden meyve aac dikmelerini isteyerek bu konuda tevik edici bir tutum ortaya koyuyoruz. Ayn zamanda mevcüt aaç ve yeil akanlarn korunmas için bakm çalmalar yapyoruz.Bizden sonraki nesillere temiz bir çevre ve iyi bir doa brakma en büyük hedeflerimizden biridir dedi.

Ana Sayfaya Git