Ağrı'da kazaen el bombası patladı: 1 şehit, 2 yaralı

AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesi Kozluk Karakolu'nda, el bombasının kazaen patlaması sonucu zman Çavuş Semih Korkut şehit oldu, iki uzman çavuş ise yaralandı.

Haberler 09.07.2018 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Olay, akam saatlerinde Küçük Ar Da bölgesi Türkiye-ran snrndaki Kozluk Karakolunda meydana geldi. Uzman çavu Semih Korkut (26), sandktan el bombasn çkarrken kazaen patlad. El bombasnn patlamas sonucu Semih Korkut ile birlikte 3 uzman çavu yaraland. Yaral askerler, bölgeye sevk edilen ambulanslarla Doç. Dr. Yaar Erylmaz Doubayazt Devlet Hastanesine kaldrld. Durumu ar olan Semih Korkut, yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit oldu. ehit Korkutun cenazesi otopsi için Erzurum Adli Tp Kurumuna gönderildi. Korkutun cenazesi, otopsi sonras stanbula gönderildi.

CENAZE TÖREN DÜZENLEND

Merkezefendi Camisinde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, ehidin ei Berna, babas Erdin, annesi Bahriye ve kardei Serkan Korkut ile stanbul Valisi Vasip ahin, 1. Ordu Komutan Orgeneral Musa Avsever, stanbul Büyükehir Belediye Bakan Mevlüt Uysal, stanbul Emniyet Müdürü Mustafa çalkan, Türk Silahl Kuvvetlerinin kara, hava, deniz kuvvetlerinde görev yapan subay ve astsubaylar ile üst düzey emniyet amirleri ve vatandalar katld. Aile, burada taziyeleri kabul etti.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yan sra, TBMM Bakanl, Babakanlk, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, Milli Savunma Bakan Nurettin Canikli, çileri Bakan Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli, Vali ahin, Büyükehir Belediye Bakan Uysal ve Jandarma Genel Komutanl törene çelenk gönderdi.

Cenaze namazn stanbul Müftüsü Hasan Kamil Ylmaz kldrd. Törenin ardndan askerlerce omuzlanan Korkutun naa, top arabasna yerletirildi. ehidin cenazesi top arabasnda Itrinin Segah Tekbiri ile bir süre tand. Korkutun naa daha sonra cenaze arabasna konuldu.

Ana Sayfaya Git