ABD'nin verdiği silahla saldırı

PKK, Şemdinli'deki sızmada saldırdı, 6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu. 5 PKK'lı etkisiz hale getirilirde. Ele geçirilen silahların, ABD'nin Suriye'de PKK/PYD'ye verdiği silah ve muhimmat olduğu belirlendi.

Haberler 03.11.2017 - 08:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkarinin emdinli lçesinden ya ve sisli havadan yararlanarak Türkiyeye szmak isteyen örgüt üyeleriyle çkan çatmada 6s asker, 2 güvenlik korucusu ehit oldu. çatmada 5 PKKl militan ise etkisiz hale getirildi. PKKllarn üzerinde ele geçirilen silah ve muhimmatin ABDnin DAEle mücadele ad altnda PKK)PYDye Suriyede verdii silahlar olduu belirlendi.

6SI ASKER 8 EHT VAR

Alnan bilgiye göre, dün sabaha kar sisli havadan faydalananp, Türkiyeye szmaya çalan bir grup PKKl terörist ile güvenlik güçleri arasnda emdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde çatma çkt. çatmada, 6s asker 2 güvenlik korucusu ehit oldu. ehit olan 8 güvenlik görevlisinin cenazeleri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi morgona kaldrld belirtildi.

GÖRÜ MESAFES 1 METRA

çkan çatmada 5 PKKl teröristin de etkisiz hale getirildii belirtililirken, bölgede geni çapl operasyon balatld. Bölgede havann sisli olduu ve görü uzaklnn yer yer 1 metreye kadar dütüü belirtildi.

EHTLERN KMLKLER

çatmada ehit olan asker ve korucularn isimleri öyle: Sözlemeli er Sercan Kara (Isparta), Sözlemeli er Emre Karaaslan (Bursa), Sözlemeli er Ömer Küçük (Hatay), Piyade uzman çavu Gökhan Kurak (Zonguldak), Korucu Osman Yeil, Korucu Alaattin Tekin

KORUCU YAKINLARI BÖLGEDE

ehit olan güvenlik korucular Osman Yeil ve Alaattin Tekinin Derecik beldesinde bulunan yaknlar, çatmann çkt bölgeye akn etti. Aileler gözya döktü.

HAVA HAREKATI BALATILDI

Türk Silahl Kuvvekleri Hakkari emdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde düzenlenen hava harekatnda 12 silahl teröristin etkisiz hale getirildii ve bölgeden toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiini açklad. Bölgede yaplan arama tarama faaliyetlerinde 3 adet RPG-7 roketatar silah, 1 adet AT-4 roketatar silah, 10 adet roketatar mühimmat, 8 adet sevk fiei, bir adet Kalanikof piyade tüfei, 10 adet el bombas ve 5 adet özel yaplm emsiyenin ele geçirildii belirtildi.

SLAHLAR ABDNN VERD SLAH

emdinlide gerçekletirilen hain saldrda kullanlan silahlarn, ABDnin Suriyede Ale mücadele ad altnda, PKK/PYDye verdii silahlar olduu ortaya çkt. PKKllarn silah ve mühimmat yardmnda bulunan Amerikali yetkililer silahlarn Türkiyeye kar kullanlmayacan iddia etmiti.

31 TERÖRST ETKSZ HALE GETRLD

çileri Bakanl tarafndan yaplan açklamada Hakkarinin emdinli ilçesi krsalnda 19, Tuncelinin Nazmiye ilçesi Kadsrt Dokuz Kayalar bölgesinde 9, rnakta 11 olmak üzere toplam 39 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahl Kuvvetlerinden yaplan bilgilendirmede de emdinli ilçesindeki 19 teröristin, Ortaklar bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen çatma sonrasnda devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irakn kuzeyine kaçmaya çaltklar hava ve keif vastalar ile tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekatnda etkisiz hale getirildikleri belirtildi.

Bilgilendirmede, bölgede yaplan arama tarama faaliyetlerinde üç RPG-7 roketatar silah, bir AT-4 roketatar silah, 10 roketatar mühimmat, sekiz sevk fiei, bir kalanikof piyade tüfei, 10 el bombas ve be özel yaplm emsiye ele geçirildii kaydedildi.

ÖLDÜRÜLEN PKKLILARIN GÖRÜNTÜLER

Szmaya çalan teröristlerle çkan çatmada öldürülen PKKllarn fotoraflar ortaya çkt. Öldürülen teröristlerin üzerinde sveç yapm AT 4 -tanksavar silah bulundu.

SAVA JETLER HAVALANDI

Diyarbakrda son zamanlarn en youn hava hareketlilii dün öleden sonra yaand. Kentte, sabah saatlerinden itibaren belirli aralklarla çok sayda F16 sava uça havaland. Ar bombardman yüklü havalanan sava uçaklarnn, Hakkarinin emdinli ve Tuncelinin Nazmiye ilçeleri krsalnda terör örgütü PKKya kar devam eden operasyonlara destek amacyla havaland örenildi. Sava uçaklar terör örgütüne bomba yadrrken, kentte hareketlilik sürüyor.

ERDOAN: EHTLERMZN KANINI YERDE BIRAKMAYACAIZ

Cumhurbakan Erdoan Hakkaride devam eden operasyondan son bilgileri az önce canl yaynda paylat. Erdoan Hakkariden devam eden operasyonlarda 17, Tuncelideki operasyonda da 5 teröristin öldürüldüünü açklayarak Biz ehitlerimizin kann yerde brakmayacaz. Bu ülkede terörün egemen olmadn bu zihniyetlere göstereceiz. Ben ehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil ifalar diliyorum. dedi.

ACIMIZI ANLATACAK DL BULAMIYORUM

çileri Bakan Süleyman Soylu Hakkarideki terör saldrsyla ilgili açklama yapt. Soylu unlar söyledi: Üzüntümüzü ve acmz herhangi bir dilde ve herhangi bir ifadeyle anlatabilmemiz elbette mümkün deildir. Onlar sadece bir asker veya güvenlik korucusu deillerdi, ayn zamanda onlar birer evladmzd. Ancak unu ifade etmek isterim ki üzüntümüz de kararllmza mani deildir ve yaadklarmz kardeliimize, birbirimizle dayanmamza, birbirimize yaslanmamza, birbirimizi sevmemize de mani deildir. Bizi yalnzlatrmak, birbirimize küstürmek istiyorlar. Bizimle kendilerinin deil, kardelerimizin çatmasn istiyorlar. Biz buna asla müsade etmeyeceiz.

ÖRGÜTÜN GELR KAYNAI

Hakkari Valilii, l Jandarma Komutanl ekiplerinin PKK/KCK bölücü terör örgütünün finans kaynaklarna yönelik Yüksekovada yürüttüü operasyonla ilgili açklama yapt. Açklamada öyle denildi:

01.11.2017 günü limiz Yüksekova lçesi Kskl Köyünde bir evde yaplan aramada; 6 kilo 335 gram toz esrar maddesi, 200 kilogram kaçak çay, 4 adet kalanikof marka uzun namlulu silaha ait arjör ve yine bu silaha ait 345 adet fiek ele geçirilmitir. 1 ahs gözaltna alnm olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

Ana Sayfaya Git