ABD'nin verdiği silahla saldırı

PKK, Şemdinli'deki sızmada saldırdı, 6 asker ile 2 güvenlik korucusu şehit oldu. 5 PKK'lı etkisiz hale getirilirde. Ele geçirilen silahların, ABD'nin Suriye'de PKK/PYD'ye verdiği silah ve muhimmat olduğu belirlendi.

ABD'nin verdiği silahla saldırı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nden yağış ve sisli havadan yararlanarak Türkiye'ye sızmak isteyen örgüt üyeleriyle çıkan çatışmada 6'sı asker, 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Çatışmada 5 PKK'lı militan ise etkisiz hale getirildi. PKK'lıların üzerinde ele geçirilen silah ve muhimmatin ABD'nin DAEŞ'le mücadele adı altında PKK)PYD'ye Suriye'de verdiği silahlar olduğu belirlendi.

6'SI ASKER 8 ŞEHİT VAR

Alınan bilgiye göre, dün sabaha karşı sisli havadan faydalananıp, Türkiye'ye sızmaya çalışan bir grup PKK'lı terörist ile güvenlik güçleri arasında Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde çatışma çıktı. Çatışmada, 6'sı asker 2 güvenlik korucusu şehit oldu. Şehit olan 8 güvenlik görevlisinin cenazeleri helikopterle Yüksekova Devlet Hastanesi morgona  kaldırıldğı belirtildi.

GÖRÜŞ MESAFESİ 1 METRA

Çıkan çatışmada 5 PKK'lı teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtililirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Bölgede havanın sisli olduğu ve görüş uzaklığının yer yer 1 metreye kadar düştüğü belirtildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Çatışmada şehit olan asker ve korucuların isimleri şöyle: Sözleşmeli er Sercan Kara (Isparta), Sözleşmeli er Emre Karaaslan (Bursa), Sözleşmeli er Ömer Küçük (Hatay), Piyade uzman çavuş Gökhan Kurak (Zonguldak), Korucu Osman Yeşil, Korucu Alaattin Tekin

KORUCU YAKINLARI BÖLGEDE

Şehit olan güvenlik korucuları Osman Yeşil ve Alaattin Tekin'in Derecik beldesinde bulunan yakınları, çatışmanın çıktığı bölgeye akın etti. Aileler gözyaşı döktü.

HAVA HAREKATI BAŞLATILDI

Türk Silahlı Kuvvekleri Hakkari Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde düzenlenen hava harekatında  12 silahlı teröristin etkisiz hale getirildiği ve bölgeden toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde 3 adet RPG-7 roketatar silahı, 1 adet AT-4 roketatar silahı, 10 adet roketatar mühimmatı, 8 adet sevk fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet el bombası ve 5 adet özel yapılmış şemsiyenin ele geçirildiği belirtildi.

SİLAHLAR ABD'NİN VERDİĞİ SİLAH

Şemdinli'de gerçekleştirilen hain saldırıda kullanılan silahların, ABD'nin Suriye'de AİŞ'le mücadele adı altında, PKK/PYD'ye verdiği silahlar olduğu ortaya çıktı. PKK'lıların silah ve mühimmat yardımında bulunan Amerikali yetkililer silahların Türkiye'ye karşı kullanılmayacağını iddia etmişti.

31 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Hakkari'nin Şemdinli ilçesi kırsalında 19, Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Kadısırtı Dokuz Kayalar bölgesinde 9, Şırnak'ta 11 olmak üzere toplam 39 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmede de Şemdinli ilçesindeki 19 teröristin, Ortaklar bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen çatışma sonrasında devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak'ın kuzeyine kaçmaya çalıştıkları hava ve keşif vasıtaları ile tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekatında etkisiz hale getirildikleri belirtildi.

Bilgilendirmede, bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde üç RPG-7 roketatar silahı, bir AT-4 roketatar silahı, 10 roketatar mühimmatı, sekiz sevk fişeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 10 el bombası ve beş özel yapılmış şemsiye ele geçirildiği kaydedildi.

ÖLDÜRÜLEN PKK'LILARIN GÖRÜNTÜLERİ

Sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada öldürülen PKK'lıların fotoğrafları ortaya çıktı. Öldürülen teröristlerin üzerinde İsveç yapımı AT 4 -tanksavar silahı bulundu.

SAVAŞ JETLERİ HAVALANDI

Diyarbakır’da son zamanların en yoğun hava hareketliliği dün öğleden sonra yaşandı. Kentte, sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla çok sayıda F16 savaş uçağı havalandı. Ağır bombardıman yüklü havalanan savaş uçaklarının, Hakkari’nin Şemdinli ve Tunceli’nin Nazımiye ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK’ya karşı devam eden operasyonlara destek amacıyla havalandığı öğrenildi. Savaş uçakları terör örgütüne bomba yağdırırken, kentte hareketlilik sürüyor.

ERDOĞAN: ŞEHİTLERİMİZİN KANINI YERDE BIRAKMAYACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakkari'de devam eden operasyondan son bilgileri az önce canlı yayında paylaştı. Erdoğan Hakkari'den devam eden operasyonlarda 17, Tunceli'deki operasyonda da 5 teröristin öldürüldüğünü açıklayarak "Biz şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Bu ülkede terörün egemen olmadığını bu zihniyetlere göstereceğiz. Ben şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum." dedi.

ACIMIZI ANLATACAK DİL BULAMIYORUM

İçişleri Bakanı Süleyman  Soylu Hakkari'deki terör saldırısıyla ilgili açıklama yaptı. Soylu şunları söyledi: "Üzüntümüzü ve  acımızı herhangi bir dilde ve herhangi bir ifadeyle anlatabilmemiz elbette mümkün  değildir. Onlar sadece bir asker veya güvenlik korucusu değillerdi, aynı zamanda  onlar birer evladımızdı. Ancak şunu ifade etmek isterim ki üzüntümüz de  kararlılığımıza mani değildir ve yaşadıklarımız kardeşliğimize, birbirimizle  dayanışmamıza, birbirimize yaslanmamıza, birbirimizi sevmemize de mani değildir.  Bizi yalnızlaştırmak, birbirimize küstürmek istiyorlar. Bizimle kendilerinin  değil, kardeşlerimizin çatışmasını istiyorlar. Biz buna asla müsade  etmeyeceğiz."

ÖRGÜTÜN GELİR KAYNAĞI

Hakkari Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin PKK/KCK bölücü terör örgütünün finans kaynaklarına yönelik Yüksekova'da yürüttüğü operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"01.11.2017 günü İlimiz Yüksekova İlçesi Kısıklı Köyü'nde bir evde yapılan aramada; 6 kilo 335 gram toz esrar maddesi, 200 kilogram kaçak çay, 4 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silaha ait şarjör ve yine bu silaha ait 345 adet fişek ele geçirilmiştir. 1 şahıs gözaltına alınmış olup, konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler