Acil ekip işbaşında

Genel Müdürlüğün yanı sıra Diyarbakır İl Müdürlüğü’nün de bulunduğu Dicle Elektrik Dağıtım kampüsünde ‘Yangın eğitimi ve tatbikatı’ gerçekleştirildi.

Haberler 25.10.2016 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

6331 sayl Sal ve Güvenlii Kanunu uyarnca Dicle Elektrik Datm tarafndan yangn önleme, koruma, tahliye, yangnla mücadelede görev yapacak bir acil durum ekibi kurdu.

TATBKATTA HEYECANLI ANLAR YAANDI

irket çalanlarndan oluan ekipte yer alanlarn gerekli eitim ve donanma sahip olabilmeleri, muhtemel bir yangn srasnda ne yapacaklar konusunda bilgilendirmek üzere, iin uzmanlar tarafndan eitim verildi. Yangn Eitim Tatbikat adyla Dicle Elektrik Datmn anlurfa karayolu üzerindeki ana kampüsünde gerçekletirilen tatbikat öncesi, ekipte bulunanlara teorik bilgiler verildi.

Ardndan da kontrollü olarak uzmanlarn gözetiminde deiik türde yangnlar çkarlarak, bu yangnlara nasl müdahale edilecei pratik olarak gösterildi. Pratik eitim nedeniyle yangna müdahaleler srasnda, zaman zaman heyecanl anlar da yaand.

KANUN UYARINCA GERçEKLETRLD

Konuyla ilgili bilgi veren Dicle Elektrik Datm Sal ve Güvenlii Uzmanlarndan Suzan Tirki Tolo, tatbikatn 6331 sayl Sal ve Güvenlii Kanunu uyarnda gerçekletirildiini belirterek, Bu tatbikat srasnda acil durum ekiplerinden olan yangn söndürme ekibine, olas yangn esnasnda doru hareket tarz ve müdahale yöntemleri konusunda bilgiler verildi. Yine ekiptekilere yangna ilk müdahalenin nasl yaplaca, muhtemel can kayplar ve yaralanmalar nasl önleyecekleri ile en hzl ve güvenli biçimde nasl tahliye ilemi yapacaklar konusunda tatbiki bilgiler verildi. dedi.

TEORK VE PRATK BLGLER VERLD

Tolo, tatbikat srasnda katlmclara yanma ve sebepleri, yangn türleri, yangn cihazlarnn tanm ve kullanmlar, yangn türüne göre uygun söndürme maddeleri, yangnda yaplmas gereken ilk önlemler, yangn söndürülürken dikkat edilmesi gereken hususlar ve tahliyelerde dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda da teorik ve pratik bilgiler verildiini de kaydetti.

Ana Sayfaya Git