Acil yenilendi

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinin acil bölümü yenilenerek hizmete açıldı.

Haberler 22.02.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Daha önce 8 yatak kapasiteli olan acil bölümünün yatak kapasitesi 23e çkarlrken, acil bölümündeki tüm cihazlar yenilendi.

Acil durumlarda daha hzl hizmet vermek için kan transfüzyon ve salgn hastalklarda karantina için dekontaminasyon odas hizmete

girdi.

ACL SERVS YENLEND

Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesi Bahekim Yardmcs Murat Bayrak, sadece Diyarbakrdan hasta almadklarn Siirt, Batman gibi çevre illerden de hasta kabul ettiklerini söyledi.

Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinin 442 yatak kapasiteli olduunu aktaran Bayrak, Daha önce acilimiz 8 yataklyd ve koullar iyi deildi. Hastalar bazen ikili, bazen üçlü ayn yatakta kalmak zorunda kalyordu. Acilimizin yerini deitirdik. imdi toplamda 23 yatamz var. Bunun içinde kritik youn bakm odamz var. Üçüncü düzey modern bir acil açtk. Bununla birlikte Türkiyenin sayl çocuk acil hastanelerinden birisi olduk. dedi.

Bayrak ayrca 50 yllk bir hastane olan Diyarbakr çocuk Hastalklar Hastanesinde günde ortalama 750 hastaya acil hizmet servisi verdiklerini de sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git