Görüş Bildir

Acil yenilendi

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinin acil bölümü yenilenerek hizmete açıldı.

Acil yenilendi

Daha önce 8 yatak kapasiteli olan acil bölümünün yatak kapasitesi 23'e çıkarılırken, acil bölümündeki tüm cihazlar yenilendi.

Acil durumlarda daha hızlı hizmet vermek için kan transfüzyon ve salgın hastalıklarda karantina için dekontaminasyon odası hizmete

girdi.

ACİL SERVİS YENİLENDİ

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Murat Bayrak, sadece Diyarbakır'dan hasta almadıklarını Siirt, Batman gibi çevre illerden de hasta kabul ettiklerini söyledi.

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinin 442 yatak kapasiteli olduğunu aktaran Bayrak, "Daha önce acilimiz 8 yataklıydı ve koşulları iyi değildi. Hastalar bazen ikili, bazen üçlü aynı yatakta kalmak zorunda kalıyordu. Acilimizin yerini değiştirdik. Şimdi toplamda 23 yatağımız var. Bunun içinde kritik yoğun bakım odamız var. Üçüncü düzey modern bir acil açtık. Bununla birlikte Türkiye’nin sayılı çocuk acil hastanelerinden birisi olduk." dedi.

Bayrak ayrıca 50 yıllık bir hastane olan Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesinde günde ortalama 750 hastaya acil hizmet servisi verdiklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi