"Adnan Oktar FETÖ lehine çalıştı"

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturmada, müşteki ifadelerinde ve alınan ihbarlarda dikkat çekici beyanlar yer alıyor.

Haberler 14.07.2018 - 11:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruturmada müteki sfatyla ifade veren Ö.M, FETÖ, Adnan Oktar tarihi eser kaçakçl üzerinden tehdit ederek, örgüt güdümüne sokmutur. Bu olaydan sonra bata bakanlk sistemine kart olmak üzere birçok bakan, diyanet ileri bakan ve FETÖnün istemedii önemli ahsiyetler hakknda olumsuz propaganda ve karalama kampanyas balattk. dedi.

stanbul Cumhuriyet Basavclnca, Adnan Oktar ve grubuna yönelik, suç ilemek amacyla örgüt kurma suçu dahil 31 sevk maddesinden balatlan soruturma sürüyor.

Soruturma kapsamnda gözaltna alnan üphelilerin ifadelerinin alnmas ilemi devam ediyor. Müteki ve ihbarlarda yer alan beyanlarda dikkat çekici iddialar yer alyor.

FETÖ BALANTISI çIKTI

Müteki Ö.M, Adnan Oktar 2010 ylndan önce Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) eleba Fetullah Gülen hakknda olumsuz konumalarnn olduu, akabinde adn daha sonra açklayaca bir savcnn Oktar hakknda tarihi eser kaçakçl soruturmas balattn belirterek, Oktar bu soruturma üzerinden tehdit ederek üç gün boyunca Güleni öven yaynlar yapmasn emredip bunu Gülene izleteceini söyleyerek istediini yaptrdn, buna ilikin görüntüleri de dosyaya sunacan öne sürdü.

Bu olayn ardndan Adnan Oktarn FETÖ güdümüne girdiini ileri süren müteki M.Ö, Bu olaydan sonra bata bakanlk sistemine kart olmak üzere birçok bakan, diyanet ileri bakan ve örgütün istemedii önemli ahsiyetler hakknda olumsuz propaganda ve karalama kampanyas balattk. iddiasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git