AFAD'ın "O Kahraman Benim" projesi

Afet ve Acil Durum (AFAD) Batman İl Müdürü Fevzi Bakır, "O Kahraman Benim" sivil savunma gönüllülük projesi için şimdiye kadar 166 kişinin başvurduğunu söyledi.

Haberler 27.12.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakr, Anadolu Ajans Batman Bürosunu ziyarette, AFAD Bakanlnca afet ve acil durumlarda vatandalarn da gönüllü olarak mücadelede aktif olarak yer almalarn amaçlayan O Kahraman Benim sivil savunma gönüllülük projesi hakknda bilgi verdi.

Batmanda özellikle gençlerin gönüllülük bavurusunda bulunduu kaydeden Bakr, uanda hiçbir karlk beklemeden üyelii onaylanan 166 kiinin olduunu belirtti.

Bakr, öyle konutu:

E-devlet üzerinde gönüllü üye bavurusu yaplyor. Amaç, olas bir afet durumunda süratle harekete geçilmesi ve profesyonel ekiplerin olay yerine gelinceye kadar hafif arama kurtarma, basit yangnlara müdahale, ilk yardm, psikososyal destek ve snaklarn yönetimi gibi konularda ilk müdahaleyi yapmalarn salamak ve ekiplere destek olmalarn salamaktr.

Zaman zaman gönüllülerle bir araya geldiklerini vurgulayan Bakr, gönüllüleri meslek ve bavuru durumlarna göre gruplara ayrarak görevlendireceklerini aktard.

Ana Sayfaya Git