Afet çantasında neler olmalı

Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin yer aldığı "Afet ve Acil Durum Çantası" yardım ekipleri ulaşana kadar afetzedelerin ihtiyaçlarını kaşılamalarına kolaylık sağlıyor.

Haberler 28.09.2019 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlnn internet sitesinde yer alan örnek çantada, olas bir deprem ve afet sonras hayat kurtaracak malzemelere yer verildi

Malzemeler arasnda düdük, el feneri, makas gibi yaam malzemeleri öne çkyor. çantada, her bir aile ferdi düünülerek yeterli miktarda içme suyu bulundurulmas istenirken, sabun, slak mendil, tuvalet kad, uyku tulumu, battaniye gibi malzemeler de yer alyor

HABER MERKEZ

Deprem bata olmak üzere afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyulabilecek malzemelerin yer ald Afet ve Acil Durum çantas, yardm ekipleri ulaana kadar afetzedelerin ihtiyaçlarn kalamalarna kolaylk salyor.

stanbulda meydana gelen depremin ardndan evlerde bulundurulmas gereken Afet ve Acil Durum çantas ve içerii yeniden gündeme geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanlnn internet sitesinde yer alan örnek Afet ve Acil Durum çantasnda, olas bir deprem ve afet sonras hayat kurtaracak malzemelere yer verildi.

Afetlerden hemen sonra ihtiyaç duyulabilecek malzemeler arasnda düdük, el feneri, makas gibi yaam malzemeleri öne çkyor. çantada, her bir aile ferdi düünülerek yeterli miktarda içme suyu bulundurulmas istenirken, sabun, slak mendil, tuvalet kad, uyku tulumu, battaniye gibi malzemeler de yer alyor.

AFADn sitesinde yer alan Afet ve Acil Durum çantasnn içerisinde neler olmas gerektii ise balklar halinde u ekilde sralanyor:

Önemli belge fotokopileri;

Yüksek kalorili, vitamin ve karbonhidrat içeren, su kaybn önleyen ve dayankl (çabuk bozulmayan) gdalar (konserve, kuru meyveler, tahin, pekmez, meyve suyu vb).

Önemli belge fotokopiler, kimlik kartlar (nüfus cüzdan, ehliyet vb) tapu, sigorta, ruhsat belgeleri, zorunlu deprem poliçesi, diplomalar, pasaport, banka cüzdan dier (evcil hayvan salk karnesi, vb.)

Giyecekler;

ç çamar, çorap, yamurluk, iklime uygun giysiler.

Su;

Her bir aile üyesi düünülerek yeterli içme suyu alnmal

Hijyen malzemeler;

Sabun ve dezenfektanlar, di frças ve macun, slak mendil, tuvalet kad, hijyenik ped,

Dier malzemeler;

lk yardm çantas, uyku tulumu veya battaniye, çak, düdük, küçük makas, kat, kalem, pilli radyo, el feneri ve yedek piller (dayankl/uzun ömürlü pil seçilmeli)

Ana Sayfaya Git