Ağlayamayacağım!

Dicle kırsalında şehit düşen üç asker için cenaze töreni düzenlendi. Şehit Çakı'ın eşi Hanife Çakı ağıt yaktı. "Ağlayamacağım" dedi.

Haberler 15.03.2018 - 09:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dicle ilçesi krsalnda önceki gün düzenlenen operasyonda PKKl teröristlerin araziye tuzaklad el yapm patlaycnn infilak etmesi ile ehit olan Jandarma Astsubay Kdemli çavu Ümmet Ufack ile Uzman çavular Fatih Uysal ve Kadir çak için Diyarbakr 7nci Kolordu Komutanlnda uurlama töreni düzenlendi.

l Valisi Hasan Basri Güzelolu, AK Parti milletvekilleri Galip Ensariolu, Ebubekir Bal, 7nci Kolordu Komutan Tümgeneral Sinan Yayla, Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, askeri ve mülki erkan, ehitlerin aileleri ve silah arkadalarnn katld uurlama töreni, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmas ile balad. ehitlerin özgeçmilerinin okunmasnn ardnda dua edildi.

OLUN BÜYÜSÜN KANINI YERDE BIRAKMAYACAK

Uurlama törenine bebeiyle birlikte katlan ehit Jandarma Uzman çavu Kadir çaknn ei Hanife çak at yakt. ehidin einin, Alamayacam. Seni brakmayacam. Seni brakmayacam, köyümüze düünümüze götüreceim. Bugün bizim bayrammz. Bizim düünümüz var herkes bizi bekliyor canmn içi. Seni de olunu da götüreceim. Ben daha çok seviyordum seni, daha çok. Ben senin olduun her yere gelirim. Ben senin peinde koarm. Bu, son ayrlmz demitin. Son dedin ama son deilmi, canm içi, birtanem. Brakma dedim beni. Ben dün o sofraya oturduum zaman benim kocam ehit olmu o saatte. Komutanlar eve geldiinde bir ey olduunu anladm. Gelmesinler diye kapy kitledim ama geldiler. Yaral ceylann sen kime braktn? Evladn bana braktn ama beni kime braktn birtanem? Kime emanet ettin beni? Olun büyüsün kann yerde brakmayacak sözleri duygusal anlar yaatt.

Düzenlenen törenin ardndan, ehit Jandarma Uzman çavu Fatih Uysaln cenazesi Antalyaya, ehit Jandarma Uzman çavu Kadir çaknn cenazesi Amasyaya, ehit Jandarma Astsubay Kdemli çavu Ümmet Ufackn cenazesi Konyaya uurland.

YARALI ASKERLERE ZYARET

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzeolu, milletvekileri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal ile birlikte Dicle ilçesindeki patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti. Askerlerle bir süre sohbet etti. Askerleri ziyaret etmesinin ardndan Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi Bahekimi Sedat Özkula görüülerek, yarallarn salk durumlaryla ilgili bilgi alnd

BÖLGEDEK OPERASYONLAR

Genelkurmay Bakanlnn internet sitesinde, dünkü yurt içi olaylara ilikin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Diyarbakrn Dicle ilçesinde güvenlik güçleri tarafndan icra edilen operasyonda bir adet RPG-7 roketatar, iki adet kalanikof piyade tüfei, 250 adet muhtelif çapta fiek, bir adet el telsizi ve çok miktarda muhtelif yaam malzemesi ele geçirildi.

Hakkarinin emdinli ilçesinde, güvenlik güçleri tarafndan icra edilen operasyonda ise bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda bir adet el yapm patlayc, üç adet tuzaklanm havan mühimmat ve çok miktarda muhtelif yaam malzemesi bulundu. Krsal alanda yaplan aramalarda ise güvenlik güçleri tarafndan üç adet el yapm patlayc bulunarak imha edildi.

Mardinin Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri tarafndan gerçekletirilen arazi aramasnda tespit edilen bir snak içerisinde 300 adet pil, el yapm patlayc yapmnda kullanlmak üzere hazrlanm üç adet tüp, bir adet projektör ve çok miktarda yaam malzemesi ele geçirildi.

BR MLTAN TESLM OLDU

Mardinin Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PYD/PKKdan kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Valilikten yaplan açklamada, Nusaybinde önceki gün saat 20.00 sralarnda bir PYD/PKK mensubunun, Suriye snrnda güvenlik güçlerine silahsz teslim olduu belirtildi.

Terör örgütü mensubunun l Jandarma Komutanl ekiplerince gözaltna alnd kaydedilen açklamada, bölge halknn desteiyle huzur ve güvenliin salanmas amacyla terörle mücadele kapsamnda yürütülen operasyonlarn kararllkla devam edecei bildirildi.

Ana Sayfaya Git