Ağlayamayacağım!

Dicle kırsalında şehit düşen üç asker için cenaze töreni düzenlendi. Şehit Çakı'ın eşi Hanife Çakı ağıt yaktı. "Ağlayamacağım" dedi.

Ağlayamayacağım!

Dicle ilçesi kırsalında önceki gün düzenlenen operasyonda PKK'lı teröristlerin araziye tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi ile şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık ile Uzman Çavuşlar Fatih Uysal ve Kadir Çakı için Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

İl Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, 7'nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, askeri ve mülki erkan, şehitlerin aileleri ve silah arkadaşlarının katıldığı uğurlama töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Şehitlerin özgeçmişlerinin okunmasının ardında dua edildi.

'OĞLUN BÜYÜSÜN KANINI YERDE BIRAKMAYACAK'

Uğurlama törenine bebeğiyle birlikte katılan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın eşi Hanife Çakı ağıt yaktı. Şehidin eşinin, "Ağlamayacağım. Seni bırakmayacağım. Seni bırakmayacağım, köyümüze düğünümüze götüreceğim. Bugün bizim bayramımız. Bizim düğünümüz var herkes bizi bekliyor canımın içi. Seni de oğlunu da götüreceğim. Ben daha çok seviyordum seni, daha çok. Ben senin olduğun her yere gelirim. Ben senin peşinde koşarım. Bu, son ayrılığımız demiştin. Son dedin ama son değilmiş, canım içi, birtanem. Bırakma dedim beni. Ben dün o sofraya oturduğum zaman benim kocam şehit olmuş o saatte. Komutanlar eve geldiğinde bir şey olduğunu anladım. Gelmesinler diye kapıyı kitledim ama geldiler. Yaralı ceylanını sen kime bıraktın? Evladını bana bıraktın ama beni kime bıraktın birtanem? Kime emanet ettin beni? Oğlun büyüsün kanını yerde bırakmayacak" sözleri duygusal anlar yaşattı.

Düzenlenen törenin ardından, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal'ın cenazesi Antalya'ya, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın cenazesi Amasya'ya, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık'ın cenazesi Konya'ya uğurlandı.

YARALI ASKERLERE ZİYARET

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeoğlu, milletvekileri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile birlikte Dicle ilçesindeki patlamada yaralanan askerleri ziyaret etti.  Askerlerle bir süre sohbet etti. Askerleri ziyaret etmesinin ardından Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Özkul'a görüşülerek, yaralıların sağlık durumlarıyla ilgili bilgi alındı

BÖLGEDEKİ OPERASYONLAR

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, dünkü "yurt içi olaylar"a ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda bir adet RPG-7 roketatar, iki adet kalaşnikof piyade tüfeği, 250 adet muhtelif çapta fişek, bir adet el telsizi ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, güvenlik güçleri tarafından icra edilen operasyonda ise bölücü terör örgütü mensubu bir terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda bir adet el yapımı patlayıcı, üç adet tuzaklanmış havan mühimmatı ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi bulundu. Kırsal alanda yapılan aramalarda ise güvenlik güçleri tarafından üç adet el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde 300 adet pil, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılmak üzere hazırlanmış üç adet tüp, bir adet projektör ve çok miktarda yaşam malzemesi ele geçirildi.

BİR MİLİTAN TESLİM OLDU

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, terör örgütü PYD/PKK'dan kaçan bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Valilikten yapılan açıklamada, Nusaybin'de önceki gün saat 20.00 sıralarında bir PYD/PKK mensubunun, Suriye sınırında güvenlik güçlerine silahsız teslim olduğu belirtildi.

Terör örgütü mensubunun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, bölge halkının desteğiyle huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla terörle mücadele kapsamında yürütülen operasyonların kararlılıkla devam edeceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz