Ahşap ustasının oyma kafesleri ilgi görüyor

Çok sevdiği kanaryasının ölmesi üzerine, kuşlar için en güzel kafesleri yapma kararı alan Murat Özdamar, yaptığı oyma kafesler sayesinde 5 yıl içerisinde kentte tanınan bir ahşap ustası oldu.

Haberler 26.12.2016 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batmanda yaayan 34 yandaki Murat Özdamar, 5 yl önce çok sevdii kuuna derme çatma bir kafes yapt. Bir süre sonra kaybettii kuuna özlem duyan Özdamar, dier kular için kafes yapmaya balad. Zaman içerisinde el becerisini gelitiren Özdamar, internetten tant Bursal bir ahap ustasndan ald tekniklerle, aaç parçalarndan kafes yapmn örendi.

Kiralad 5 metrekarelik dükkan atölyeye çeviren Özdamar, burada profesyonel oymaclk iini yapyor.

Artk üniversite örencilerine kurs verecek noktaya gelen Özdamar, atölyesinde bata ay yldz desenli kafeslerin yan sra su kabaklarndan abajur, lamba yapyor, ahap üzerine dalama yöntemiyle fotoraf ve ahap üzerine Kuran- Kerim ayetleri iliyor.

Özdamar, çalmalarn keser, rende, balta, kl testere, oyma makinesi ve bçakla yaptn, her parçay özenerek elinde ilediini söyledi.

Ahap ustasnn oyma kafesleri ilgi görüyor

Kanaryasna olan özlemini gidermek için balad ahap kafes iini ilerleyen zaman içerisinde geçim kayna haline geldiini belirten Özdamar, yaklak 5 yldr ahap iiyle uratn kaydetti.

Kuuma duyduum özlemi artk dier kular için yaptm kafeslerde aradm. Benim için hobi haline geldi. Hobi olarak baladm, imdi ise geçim kaynam oldu. diyen Özdamar, ahap iini çok sevdiini dile getirdi.

Hediyelik ahap ii yaptn bildiren Özdamar, öyle devam etti:

Oyma iini çam aac kereste yardm ile tahtaya çeviriyorum, ardndan da kl testere ile ekil veriyorum. Kafes çalmalar için de gürgen, maun, ceviz aaçlarn kullanyorum. Ahap oymann yan sra yine ahap üzerine dalama aleti ile yakma tekniini kullanarak portre fotoraflar iliyorum. Yine ceviz aac üzerine kl testere ile hat sanat ilemesi yapyorum. Bunlarn yan sra su kaba çalmalarm var. Ham kaban ileyerek abajur, avize ve çeitli süs eyalarna çeviriyorum.

Özdamar, 5 yl içerisinde onlarca kiiye ahap ileme sanatn örettiini anlatarak, özellikle üniversite örencilerinin merakl olduunu dile getirdi.

Batmanda bu gibi çalmalarn olmas çok iyi. Kahve köelerinde oturmaktansa bu tür eylerle uramak çok daha iyi. diyen Özdamar, kentin bu faaliyetlerle öne çkmas gerektiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git