Aile gelire kavuştu!

Diyarbakır'da yaşayan 80 yaşındaki Ayşe Atasever, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü uzmanlarının ziyareti ile hem sağlık hizmetine hem de düzenli gelire kavuştu.

Haberler 26.03.2017 - 13:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl, engellilerin ve yallarn engel, ihmal ve dlanmaya kar toplumsal hayatta ayrmcla uramadan, yaama etkin biçimde katlmalarn salamak amacyla çalmalarn sürdürüyor.

Bu kapsamda, yallarn ve bakma muhtaç engellilerin, yaamlarn evlerinden ve sosyal çevrelerinden ayrlmadan sürdürebilecekleri sosyal destekler veriliyor.

- Diyarbakrda 15 bin 115 kiiye ulald

Bakanlkça yürütülen, Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) ile Diyarbakrda Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü yetkilileri beraberlerinde uzman ekiplerle sahaya inerek yüzlerce haneyi ziyaret diyor.

Diyarbakrda 2007 ylnn nisan aynda 16 kii ile balayan evde bakm ücreti hizmeti bu yl ubat ay itibaryla 15 bin 115 kiiye ulat.

Evlerinde ziyaret edilmenin mutluluunu yaayan hastalar ve onlarn bakmn üstlenen yaknlarnn sorunlar çözülerek, ihtiyaçlarnn giderilmesinden memnuniyet duyuyor.

- Ziyaretle gelen düzenli gelir yüzlerini güldürdü

Aile ve Sosyal Politikalar l Müdürlüü yetkilileri, Diyarbakrn Yeniehir ilçesinde yaamlarn sürdüren Atasever ailesini ziyaret ederek, yatalak Aye Ataseverin durumu hakknda bakmn üstlenen kz Sevgi Ataseverden (45) bilgi aldlar.

Ataseverin salk kontrolü için ambulansla hastaneye ulam salanrken, yetkililerce kzna her ay 960 lira evde bakm ücreti ödenmesi karar alnd.

Bu karar örenen Atasever, yaad mutluluu öyle paylat.

Atasever, 10 yldr Aye Ataseverin bakmn üstlendiini belirterek, annesinin eker ve tansiyon hastas olduunu, kemik erimesi bulunduunu, yatmaya bal vücudunda yaralar ortaya çktn söyledi.

Annesinin bakmnn çok zahmetli olduunu, araçlar bulunmad için hastaneye ulamda güçlük yaadklarn dile getiren Atasever, devletin desteiyle annesini ambulansla hastaneye götürebildiini aktard.

Kendilerini ziyaret eden yetkililere teekkür eden Atasever, Evde bakm hizmetinden memnunuz. Devlet tarafndan bana her ay anneme bakmam için 960 lira maa verilecek. Allah devletimize zeval vermesin. En azndan anneme daha rahat ve iyi bakacam. dedi.

Babas vefat edince kalan aylk 630 lira ile geçimlerini salamaya çaltklarn ancak zorlandklarn belirten Atasever, evde bakm ücreti yardmndan duyduu memnuniyeti anlatt.

- Bu gelir ile yaam kalitesi daha da artacak

Aile Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Açar, temel hizmetlerden biri olan evde bakm hizmeti kapsamnda 15 bin hastaya ulatklarn söyledi.

ASDEP kapsamnda ilde 60 personel ile hane hane sokak sokak gezerek aileleri ziyaret ettiklerini ifade eden Açar, bu sayede ihtiyaçlar yerinde tespit ettiklerini belirtti.

Açar, yatalak, belirli bir dereceye kadar salk raporu olan hastalara bakacak kiilere 960 lira maa verildiini anmsatarak, bu ziyaretler sayesinde tantklar Ataseverin, tetkikleri için ambulansla hastaneye götürüldüünü vurgulad.

Evde bakm ücreti olarak sosyal yardm ad altnda 960 lira paray hesabna aktaracaz. Bu gelir ile yaam kalitesi daha da artacak, kendisine bakmakta olan kz da daha rahat ekilde annesinin ihtiyaçlarn giderebilecek. ifadelerini kullanan Açar, bu hizmetleri sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git