Aile müessesesini itibarsızlaştırıyor

Diyanet'in 'Ahit, Akit, Misak olarak Nikah' konulu cuma hutbesi dün tüm camilerde olduğu gibi Diyarbakır'da da imamlar tarafından okundu.

Haberler 04.02.2017 - 09:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Köprücü cami imam, Diyanet leri Bakanlnca hazrlanan hutbede, evllik programlarna deinerek, baz yaynlarn aile mahremiyetinin çinenmesine ve nikahsz birlikteliklerin adeta özendirilmesinin, aile anlaynda büyük tahriplere yol açtn söyledi. Evlendirme ad altnda yaplan kimi programlarn ise aileye yönelik deerlerin istismar edilmesi ve ayaklar altna alnmasyla aile müessesesinin itibarszlatrdn ifade eden hutbesinde, Nisa suresi hatrlatlarak, Allahn elerin, yuva kurarken nikah akdinde birbirlerine verdikleri söze misak adn verdiini belirterek öyle dedi;

Misak, öylesine önemli, öylesine sorumluluu ar olan bir kavramdr ki; Rabbimiz, kendisine verdiimiz kulluk sözümüze misak demitir. Peygamberlerin, insanlar hidayete çarma ve onlara rehberlik etme konusunda kendisine verdikleri söze de misak adn vermitir. Nikah, sadece iki bedeni bir araya getiren ekilsel bir ritüel deildir. Nikah, elerin Yüce Allahn adn ahit tutarak bir ömrü paylamak üzere birbirlerine verdikleri sözdür. Nikah, hem bir ahid, hem bir akit, hem bir misaktr. Ahit ve muahede, yani sözleme olmas itibariyle nikah bize ahlak bir sorumluluk yükler. Akit olmas itibariyle nikah, bizi hukuki sorumluluk altna sokar. Misak olmas itibariyle de nikah, elerin sadece birbirlerine deil, ayn zamanda Allaha söz verdiklerini ve sorumlu olduklarn hatrlatr.

BAZI YAYINLAR ALE ANLAYII VE YAANTIMIZDA TAHRPLERE YOL AçIYOR

Aile kurumunun günümüzde birçok tehlikelere maruz kaldn belirten hutbesinde, evlilik programlarnn aile müessesesini itibarszlatrldna dikkat çekilerek öyle dedi.

Özellikle baz yaynlarda aile mahremiyetinin çinenmesi ve nikahsz birlikteliklerin adeta özendirilmesi, aile anlay ve yaantmzda büyük tahriplere yol açmaktadr. Evlendirme ad altnda yaplan kimi programlarda ise aileye yönelik deerlerin istismar edilmesi ve ayaklar altna alnmasyla aile müessesesi itibarszlatrlmaktadr. Dier yandan ihanet, aldatma, iddet gibi sebeplerden dolay ilenen cinayetlerin, kararan hayatlarn, dalan yuvalarn, tükenen umutlarn says azmsanamayacak kadar çoktur. En üzücü olan ise bu olumsuzluklarn neden olduu maduriyetten en fazla masum çocuklarn ve kadnlarn etkilenmesidir. Örnein 2015 ylnda ülkemizde 602.982 çift evlenirken, 131.830 çift boanmtr. Bu boanmalar neticesinde 109.978 çocuk, anne efkatinden, baba merhametinden mahrum braklmtr.

Ana Sayfaya Git