Aileler direniyor

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 72 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 140'ncı günde de sürdürüyor. 2015'te İstanbul'da çalışırken PKK tarafından kaçırılıp Suriye'ye götürüldüğünü söylediği oğlu Ömer (25) için oturma eylemini sürdüren Salih Gökçe, gözyaşları içerisinden oğluna teslim ol çağrısında bulunarak, "Ömer'im neredeysen kaç gel" dedi.

Haberler 20.01.2020 - 11:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hacire Akarn yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye ile Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadrann terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden 4ü, evlatlarna kavutu. Hatice Ceylan, Hüsniye- Hüseyin Kaya çifti ile Halime Kadran, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerine devam ediyor. 72 aile, HDP önündeki evlat nöbetini 140nc günde de sürdürüyor.

OLUMU HDP GÖTÜRDÜ

5 yl önce stanbulda çalrken kaçrlp Suriyeye götürüldüünü söyledii olu Ömer için 17 Eylülden beri oturma eylemi yapan Arl Salih Gökçe, olunun örgüte HDP tarafndan götürüldüünü söyledi. Oturma eyleminde vazgeçmeyeceklerini anlatan, gözyalar içinde oluna teslim olmas yönünde çarda bulunan Gökçe, unlar söyledi:

Bugün 139uncu gündür buradayz. Ben olumu istiyorum. HDP olumu götürdü. HDP olumu getirsin. Benim olumu getirmeden ben buradan kalkmam. Kendime bir söz verdim, kar da yasa, frtna da kopsa buradan gitmiyorum. Ne istediler benim garibimden. Anneleri yoktu, ben onlar büyüttüm. 16 sene ben neler çektim. Ben bir ekmei dörde bölüyordum, sofraya brakyordum, çocuklarma veriyordum. Oluma bir çarm var. Bak Ömerim, aç kaldm, susuz kaldm, yemedim içmedim, giymedim. Allah ahidimdir. Bir gün olsun ben maazadan bir elbise giymedim. Hep ikinci el elbise aldm. El alem bana veriyordu ben giyiyordum, çocuklarm giysinler. Sen biliyorsun, bak seni kandrp götürdüler. Allah akna benim neler çektiimi sen biliyorsun. Devlet güçlerine teslim ol. Gelenlere ceza vermiyorlar. Kurban olaym sana dön gel. Karakalm, kurban olurum ben sana. Olumu getirsinler, bize teslim etsinler, ne istiyorlar bizden.

KIZIMIN YOLUNU GÖZLÜYORUM

Annelerden Fatma Akku yapt açklamada, 5 yldr kz Songülden haber alamadn söyledi. Eyleme katlan ailelerin evlatlarn almadan HDP binas önünden ayrlmayacan belirten Akku, anne ve babalarn kararl olduunu vurgulad.

Kz Songüle seslenen Akku, Biliyorum ki HDP seni gönderdi. Neredeysen geri dön devlete teslim ol. Seni çok özledik. Kapm sana açktr. Kzm hepimiz seni çok özledik. Kokunu, sesini çok özledik. dedi.

GLNLK GYDRMEK STYORUM

Vandan, 8 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz erima için gelen anne Nazl Sancar da kararllkla eylemine devam edeceini söyledi.

Kznn hayatta olup olmadn dahi bilmediini dile getiren Sancar, HDPden kzm istiyorum. Kzmn hayalleri vard, okumak istiyordu orada kalmasn. ifadesini kulland.

Kzna geri dönmesi için seslenen Sancar, Beni görüyorsan duyuyorsan gel kzm. Bütün annelerin çocuklar da gelsin. Senin için canm feda ederim. Kar da ta da yasa buradaym. Sana gelinlik giydirmek istiyorum. Seni çok seviyorum. Gel eyma artk dayanacak gücümüz kalmad. diye konutu.

SEN çOK ÖZLEDK OLUM

rnakn dil ilçesinden 5 yl önce daa kaçrlan olu Mahmut için oturma eylemine dahil olan baba Emin Arslan da evladn almadan eylemi sonlandrmayacan belirterek, (HDP) Siz kim oluyorsunuz ki 14-15 yandaki çocuklara silah veriyorsunuz? Vicdanszlar. Olum sesimi duyuyorsan korkmadan çekinmeden devletine teslim ol, hiç bir ceza almasn. Seni çok özledik. dedi.

Ana Sayfaya Git