Ailelerin direnişi!

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 62 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 119'üncü günde de sürdürdü. Ağrı'nın Hamur ilçesinde, 2014'te lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken, PKK'lılarca kaçırıldığını belirttiği kızı Hayal (21) için eyleme katılan Süheyla Demir, kızına seslenerek, "Onlara başkaldırdık bir kere, siz de başkaldırın. Bu davayı el ele vererek, bitirelim.

Haberler 30.12.2019 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr annelerinin, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbeti sürüyor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylülde balatt oturma eylemi 119üncü gününe girdi. Hacire Akarn yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer ile Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiyenin terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden 3ü evladna kavutu. Hatice Ceylan ile Hüsniye- Hüseyin Kaya çifti, dier ailelere destek olmak için oturma eylemlerini sürdürüyor.

Ardan 5 yl önce daa kaçrlan kz Hayal için kucanda 1,5 yandaki çocuuyla oturma eyleminde yer alan Süheyla Demir, evladn almadan gitmeyeceklerini söyledi. Eylemlerine kararllkla devam edeceini vurgulayan Demir, 118 gündür buradayz ve burada olmaya devam edeceiz. Evlatlarmz o zalimlerin eline brakmayacaz. Biz bir kere onlara ba kaldrdk, evlatlarmz onlardan alacaz. Bize çektirdikleri ac yeter artk anneler alamasn. dedi.

- Dier çocuklarmz evde brakp geldik

Bekleyiini sürdüren annelerden anne Fatma Akku ise 5 yldr kz Songülden haber alamadn, dayanacak güçlerinin kalmadn anlatt.

Kzn çok özlediini vurgulayan Akku, Dier çocuklarmz evde brakp geldik. Sizde vicdan varsa çocuklarmz brakn. Uyku bize haram olmu. Bu çocuklarn hayaliyle yatp kalkyoruz. Bir ümitle buraya geliyoruz. ifadesini kulland.

- Ac çekiyoruz

Mardinden gelen ehmus Kaya da PKK tarafndan kaçrlan olu Vedat için oturma eylemini sürdürdüünü belirterek, 5 yldr olundan haber alamadn aktard.

çok üzgün olduunu, evladna kavumak için eylemi sonuna kadar sürdüreceini vurgulayan Kaya, çocuunu almadan HDP il binas önünden ayrlmayacan söyledi. Hasta halimle 119 gündür buradaym 118 sene geçse de burada kalacam. diyen Kaya, unlar kaydetti: HDPden, PKKdan çocuumu almadan gitmeyeceim. Baka çarem kalmad. çocuumu istiyorum. 5 senedir olumu görmüyorum, sesini duymuyorum. Ac çekiyoruz. Olum yayor mu yaamyor mu? Haberim yok. Ben onsuz yaayamam. Ne hakla çocuumu alp silah zoruyla götürüyorlar?

Kokusunu özledik

Arnn Hamur ilçesinden gelen Süheyla Demir, 2014 ylnda lise 3üncü snf örencisiyken, PKKl teröristlerce kaçrldn belirttii kz Hayal için 3 Ekimden bu yana HDP önündeki oturma eylemini sürdürüyor. Beraberindeki 1,5 yandaki kz Asmin ile oturma eylemine katlan Demir, kz Hayali çok özlediini söyledi. Evladna bir an önce kavumak istediini anlatan Demir, unlar söyledi:

Bu eyleme katlmak için Ardan geldim. Kzm Hayal için buradaym. 118 gündür burada oturuyoruz. Evlatlarmz bekliyoruz. nallah evlatlarmz alp öyle gideceiz. Kzm beni izliyorsa ona sesleniyorum. 118 gündür kardeinle burada seni bekliyoruz. Bizi görüyorsan lütfen gel ve güvenlik güçlerimize teslim ol, evine dön. Hepimiz seni çok seviyoruz. Sesini, kokunu özledik. Lütfen dön gel. Orada hayat yok, bouna heba olmayn. Bütün gençlere sesleniyorum; gelin teslim olun. Bakn bizim 3 evladmz geldi ve u anda anneleriyle mutlu bir ekilde evlerinde oturuyorlar. Siz de dönün gelin ve hayatnza kaldnz yerden devam edin. Brakn gelin. Onlara bakaldrdk bir kere, siz de bakaldrn. Bu davay el ele vererek, bitirelim. Artk anneler alamasn.

Ana Sayfaya Git