Görüş Bildir

Ailelerin direnişi!

Diyarbakır'da, PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 62 aile, HDP il binası önündeki oturma eylemini 119'üncü günde de sürdürdü. Ağrı'nın Hamur ilçesinde, 2014'te lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken, PKK'lılarca kaçırıldığını belirttiği kızı Hayal (21) için eyleme katılan Süheyla Demir, kızına seslenerek, "Onlara başkaldırdık bir kere, siz de başkaldırın. Bu davayı el ele vererek, bitirelim.

Ailelerin direnişi!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi 119'üncü gününe girdi.  Hacire Akar'ın yanı sıra eyleme katılanlardan Hatice Ceylan'ın oğlu Cafer ile Hüsniye- Hüseyin Kaya çiftinin kızları Mekiye'nin terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasıyla HDP önünde oturma eylemi yapan ailelerden 3'ü evladına kavuştu. Hatice Ceylan ile Hüsniye- Hüseyin Kaya çifti, diğer ailelere destek olmak için oturma eylemlerini sürdürüyor.

Ağrı'dan 5 yıl önce dağa kaçırılan kızı Hayal için kucağında 1,5 yaşındaki çocuğuyla oturma eyleminde yer alan Süheyla Demir, evladını almadan gitmeyeceklerini söyledi.  Eylemlerine kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Demir, "118 gündür buradayız ve burada olmaya devam edeceğiz. Evlatlarımızı o zalimlerin eline bırakmayacağız. Biz bir kere onlara baş kaldırdık, evlatlarımızı onlardan alacağız. Bize çektirdikleri acı yeter artık anneler ağlamasın." dedi.

- "Diğer çocuklarımızı evde bırakıp geldik"

Bekleyişini sürdüren annelerden anne Fatma Akkuş ise 5 yıldır kızı Songül'den haber alamadığını, dayanacak güçlerinin kalmadığını anlattı.

Kızını çok özlediğini vurgulayan Akkuş, "Diğer çocuklarımızı evde bırakıp geldik. Sizde vicdan varsa çocuklarımızı bırakın. Uyku bize haram olmuş. Bu çocukların hayaliyle yatıp kalkıyoruz. Bir ümitle buraya geliyoruz." ifadesini kullandı.

- "Acı çekiyoruz"

Mardin'den gelen Şehmus Kaya da PKK tarafından kaçırılan oğlu Vedat için oturma eylemini sürdürdüğünü belirterek, 5 yıldır oğlundan haber alamadığını aktardı.

  Çok üzgün olduğunu, evladına kavuşmak için eylemi sonuna kadar sürdüreceğini vurgulayan Kaya, çocuğunu almadan HDP il binası önünden ayrılmayacağını söyledi. "Hasta halimle 119 gündür buradayım 118 sene geçse de burada kalacağım." diyen Kaya, şunları kaydetti: "HDP'den, PKK'dan çocuğumu almadan gitmeyeceğim. Başka çarem kalmadı. Çocuğumu istiyorum. 5 senedir oğlumu görmüyorum, sesini duymuyorum. Acı çekiyoruz. Oğlum yaşıyor mu yaşamıyor mu? Haberim yok. Ben onsuz yaşayamam. Ne hakla çocuğumu alıp silah zoruyla götürüyorlar?"

Kokusunu özledik

Ağrı'nın Hamur ilçesinden gelen Süheyla Demir, 2014 yılında lise 3'üncü sınıf öğrencisiyken, PKK'lı teröristlerce kaçırıldığını belirttiği kızı Hayal için 3 Ekim'den bu yana HDP önündeki oturma eylemini sürdürüyor. Beraberindeki 1,5 yaşındaki kızı Asmin ile oturma eylemine katılan Demir, kızı Hayal'i çok özlediğini söyledi. Evladına bir an önce kavuşmak istediğini anlatan Demir, şunları söyledi:

"Bu eyleme katılmak için Ağrı'dan geldim. Kızım Hayal için buradayım. 118 gündür burada oturuyoruz. Evlatlarımızı bekliyoruz. İnşallah evlatlarımızı alıp öyle gideceğiz. Kızım beni izliyorsa ona sesleniyorum. 118 gündür kardeşinle burada seni bekliyoruz. Bizi görüyorsan lütfen gel ve güvenlik güçlerimize teslim ol, evine dön. Hepimiz seni çok seviyoruz. Sesini, kokunu özledik. Lütfen dön gel. Orada hayat yok, boşuna heba olmayın. Bütün gençlere sesleniyorum; gelin teslim olun. Bakın bizim 3 evladımız geldi ve şu anda anneleriyle mutlu bir şekilde evlerinde oturuyorlar. Siz de dönün gelin ve hayatınıza kaldığınız yerden devam edin. Bırakın gelin. Onlara başkaldırdık bir kere, siz de başkaldırın. Bu davayı el ele vererek, bitirelim. Artık anneler ağlamasın."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi