Akıllı ilaç

Mardin'de İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Akılcı İlaç Kullanımı" resim yarışması düzenlendi.

Haberler 16.11.2019 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tüm dünyada yanl, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli, çeitli boyutlarda sorunlara neden olan gereksiz ilaç kullanmn önlemek amacyla düzenlenen etkinlik kapsamnda 5, 6,7 ve 8. snf örencilerine yönelik yarma yapld.

Yarmada dereceye giren örenciler için l Salk Müdürlüü konferans salonunda ödül töreni düzenlendi.

Törende konuan l Salk Müdürü Saffet Yavuz, son dönemde kent genelinde Aklc laç Kullanm ile ilgili güzel çalmalara imza attklarn belirtti.

YARIMASI YAPILDI

Yaplan çalmalar sayesinde gereksiz antibiyotik ve ilaç kullanmn önemli bir ekilde düürdüklerini ifade eden Yavuz, unlar kaydetti:

Müdürlüümüz ve bal salk kurulularnca uzman hekim, pratisyen ve di hekimlerinden oluan 220 salk personeline aklc ilaç ve antibiyotik kullanm konusunda eitim verildi. Antibiyotik reçeteleme oran yüksek olan Aile Hekimleri ile 4 toplant yapld. limizde faaliyet gösteren serbest eczanelere bilgilendirme ziyaretleri yapld AVMler ve parklarda stantlar açlarak halka yönelik çalmalar yapld. 1. ve 2. basamak hekimlerine, uyar ve bilgilendirme mektuplar gönderildi. Halk Sal Bakanl ve Artuklu Salk Müdürlüü tarafndan ilkokullarda haftalk eitimler verilmekte. Son olarak da Milli Eitim Müdürlüü ibirliiyle aklc ilaç kullanm konulu resim yarmamz düzenledik.

Konumalarn ardndan resim yarmasnda dereceye giren ilk 10 örenciye çeitli hediyeler verildi.

Törene, l Milli Eitim Müdürü Yakup Sar, salk çalanlar, vatandalar ve örenciler katld.

Ana Sayfaya Git