Akıllı kart sistemi!

Mardin Büyükşehir Belediyesi, toplu taşıma araçlarında kullanılacak akıllı kartın çalışmalarına başladı.

Haberler 24.10.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Büyükehir Belediyesi Ulam Daire Bakanlnn Toplu Ulam Sisteminde (MARTUS) balatt üç aamal revizyon çalmalarnn son aamas olan akl kart için araçlara Elektronik Ücret Toplama Sistemi yerletirilmeye baland belirtildi.

ehir genelinde hayat geçirilecek sistemle vatandalarn ulam ücretleri nakit ödeme devri kapanarak akll sisteme geçi yaplaca belirtilen açklamada, Hzl, kolay ve güvenli toplu tama çalmalar kapsamnda hizmet kalitesiyle vatanda memnuniyetinin arttrlmas için araç takip ve araç içi kamera sistemi araclyla sürekli araçlarn takibi yaplacak. 7 gün 24 saat dolum yaplmasna olanak tanyan dolum otomatlar üniversite kampüsü, Mardin Devlet Hastanesi, 15 Temmuz ehitler Park, Cumhuriyet Meydan ve Kzltepe Otogarnda belirlenecek yerlere yerletirilecek. denildi.

- Mobil yolcu bilgilendirme uygulamas

Mobil Yolcu Bilgilendirme uygulamas ile yolcularn mobil uygulamadan, durak ve toplu tama araçlarnn nerede olduunu örenebilecekleri ifade edilen açklamada unlar kaydedildi:

Aralk ay itibaryla vatandalarn hizmetine sunulmas hedeflenen Elektronik Ücret Toplama Sistemi (EÜTS) ilk olarak Mardin merkez Artuklu ilçesi ile Kzltepe, Nusaybin, Derik ve Midyat ilçelerinde hizmet veren toplu tama araçlarnda kullanlacak. Vatandalar, internet ve mobil uygulama üzerinden kart dolumu yapabilecekleri gibi temassz özellie sahip herhangi bir kredi kartyla da tüm toplu tama araçlarndan yararlanabilirler.

Ana Sayfaya Git