Akif anıldı

Şair ve yazar Mehmet Atilla Maraş, milil şair Mehmet Akif Ersoy'a ilişkin, "Kendisi sadece İstiklal Marşımızı yazmadı aynı zamanda Çanakkale destanın da şairidir. Milleti, milli mücadeleye hazırlamış bir şahsiyettir." dedi.

Haberler 28.12.2016 - 09:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Valilii, milli air Mehmet Akif Ersoyun vefatnn 80. yl dönümü dolaysyla Atatürk Kültür Merkezinde, Asmn neslinden Akife selam olsun program düzenledi.

Programa konumac olarak katlan air ve yazar Mara, basn mensuplarna yapt açklamada, Ersoyun istikbal ve ayn zamanda islam airi olduunu söyledi.

SEFAHAT OLMASI

Bugünkü Türkiye artlarnda en çok okunmas gereken eserin Sefahat olmas gerektiini kaydeden Mara, Kendisi sadece stiklal Marmz yazmad ayn zamanda çanakkale destann da airidir. Milleti, milli mücadeleye hazrlam bir ahsiyettir. Özü sözü bir olan ve inandn yaayan bir dava ve fikir adamdr. dedi.

Bu milletin zor zamanlarda bir araya gelerek her türlü erden arnp tek vücut olduunu ifade eden Mara, Eer maksat toprak ve vatansa geriye kalan her ey teferruattr. Vatan dendii zaman ülkedeki 80 milyon insan her eyini geride brakarak bir ve bütün olarak emperyalistlere kar birliini bir kez daha göstermitir. Buras bir ve bütündür. Kürtü, Türkü, Laz, çerkezi ile bir ve bütündür. diye konutu.

Programa, Vali Mustafa Yaman, Mardin Cumhuriyet Basavcs Mehmet Özel, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Arakça, öretmenler, örenciler ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git