Akif anıldı

Şair ve yazar Mehmet Atilla Maraş, milil şair Mehmet Akif Ersoy'a ilişkin, "Kendisi sadece İstiklal Marşımızı yazmadı aynı zamanda Çanakkale destanın da şairidir. Milleti, milli mücadeleye hazırlamış bir şahsiyettir." dedi.

Akif anıldı

Mardin Valiliği, milli şair Mehmet Akif Ersoy’un vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde, "Asım'ın neslinden Akif'e selam olsun" programı düzenledi.

Programa konuşmacı olarak katılan şair ve yazar Maraş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ersoy'un istikbal ve aynı zamanda islam şairi olduğunu söyledi.

SEFAHAT OLMASI

Bugünkü Türkiye şartlarında en çok okunması gereken eserin "Sefahat" olması gerektiğini kaydeden Maraş, "Kendisi sadece İstiklal Marşımızı yazmadı aynı zamanda Çanakkale destanın da şairidir. Milleti, milli mücadeleye hazırlamış bir şahsiyettir. Özü sözü bir olan ve inandığını yaşayan bir dava ve fikir adamıdır." dedi.

Bu milletin zor zamanlarda bir araya gelerek her türlü şerden arınıp tek vücut olduğunu ifade eden Maraş, "Eğer maksat toprak ve vatansa geriye kalan her şey teferruattır. Vatan dendiği zaman ülkedeki 80 milyon insan her şeyini geride bırakarak bir ve bütün olarak emperyalistlere karşı birliğini bir kez daha göstermiştir. Burası bir ve bütündür. Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile bir ve bütündür." diye konuştu.

Programa, Vali Mustafa Yaman, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz