Allah nurunu tamamlayacak

Fransa'da Kur'an-ı Kerim'le ilgili yayımlanan skandal bildiriye tepki gösteren Diyarbakırlılar, kâfirler isteseler de istemeseler de Allah'ın nurunu tamamlayacağını vurguladılar.

Haberler 10.05.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Fransa Cumhurbakan Nicolas Sarkozynin de aralarnda bulunduu 300 Franszn, Kuran- Kerimdeki baz ayetlerin çkarlmas yönündeki skandal bildirisine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Söz konusu açklamalara tepki gösteren Diyarbakrllar, Kuran- Kerimin Allah tarafndan kyamete kadar muhafaza edileceini vurguladlar.

Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camiinde görütüümüz vatandalardan Selahattin Kaya, Kurana kar yaplan bu edebe smayan konuma ve tavrlarn yeni olmadn söyledi.

Kaya, Bu saldrlar, Hazreti Muhammedin La ilahe illallah, Muhammedun resulullah. dedii günden itibaren balad. Biz, camimizde olduu gibi birlik ve beraberlik içerisinde olmalyz. Kurann mesajlarnn gerei olarak, eer birbirimizden sevgiyi esirgemeden sevgi ve saygyla yaarsak onlarn bütün oyunlarna, söyledikleri ve söylemedikleri bütün hilelerine kar yeterli olacaktr. dedi.

Müslümanlar arasnda birlik ve beraberlik olmad için böyle skandal açklamalarn yapldn dile getiren Mahmut Memi, Allahn lanetinin, skandal bildiriyi yapanlarn üzerine olmasn diledi.

Kfirler isteseler de istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktr

Kfirler isteseler de istemeseler de Allahn nurunu tamamlayacan vurgulayan Ramazan Ay, unlar söyledi: Allah müsaade etmez, zaten Kuran tümüyle birdir. Kfirler bunu isteseler de istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktr. Kuran- Kerim dünyaya hkim olacaktr ama Türkiyede Kurandan hangi ayetle hükmediliyor? Franszlarn, ngilizlerin kanunlaryla hükmedilmiyor mu? Biz Franszlarn açklamalarna tepki gösteriyoruz ama onlarn kanunlaryla yönetiliyoruz.

Kfir kfirliini yapar, bizler slamn istikametinde yürümeliyiz

Turist rehberi olarak Denizliden Diyarbakra gelen Mehmet Doanöz ise Kurandan ayet çkarmak abestir. Böyle bir teklifin dahi sunulmas, Cenab- Hakkn gazabn celbeder. Dolaysyla kfir kfirliini yapar. Bizler, müminler slamn istikametinde yürümeliyiz. Kfirler neler yaparsa yapsnlar. Cenab- Hakk, Ben nurumu tamamlayacam. diyor. Dolaysyla bu nur tamamlanacak, kemale erecektir. Endie duyulacak hiçbir ey yoktur. çünkü Allah, ayet-i kerimede Zikri indirdik, onu muhafaza edecek de biziz. diyor. Kfirler neler söyleseler söylesinler, muvaffak olamayacaklardr. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git