Görüş Bildir

Allah nurunu tamamlayacak

Fransa'da Kur'an-ı Kerim'le ilgili yayımlanan skandal bildiriye tepki gösteren Diyarbakırlılar, kâfirler isteseler de istemeseler de Allah'ın nurunu tamamlayacağını vurguladılar.

Allah nurunu tamamlayacak

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin de aralarında bulunduğu 300 Fransız'ın, Kur'an-ı Kerim'deki bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Söz konusu açıklamalara tepki gösteren Diyarbakırlılar, Kur'an-ı Kerim'in Allah tarafından kıyamete kadar muhafaza edileceğini vurguladılar.

Merkez Sur ilçesindeki tarihi Ulu Camii'nde görüştüğümüz vatandaşlardan Selahattin Kaya, Kur'an'a karşı yapılan bu edebe sığmayan konuşma ve tavırların yeni olmadığını söyledi.

Kaya, "Bu saldırılar, Hazreti Muhammed'in 'La ilahe illallah, Muhammed'un resulullah.' dediği günden itibaren başladı. Biz, camimizde olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Kur'an'ın mesajlarının gereği olarak, eğer birbirimizden sevgiyi esirgemeden sevgi ve saygıyla yaşarsak onların bütün oyunlarına, söyledikleri ve söylemedikleri bütün hilelerine karşı yeterli olacaktır." dedi.

Müslümanlar arasında birlik ve beraberlik olmadığı için böyle skandal açıklamaların yapıldığını dile getiren Mahmut Memiş, Allah'ın lanetinin, skandal bildiriyi yapanların üzerine olmasını diledi.

"Kâfirler isteseler de istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır"

Kâfirler isteseler de istemeseler de Allah'ın nurunu tamamlayacağını vurgulayan Ramazan Ayış, şunları söyledi: "Allah müsaade etmez, zaten Kur'an tümüyle birdir. Kâfirler bunu isteseler de istemeseler de Allah nurunu tamamlayacaktır. Kur'an-ı Kerim dünyaya hâkim olacaktır ama Türkiye'de Kur'an'dan hangi ayetle hükmediliyor? Fransızların, İngilizlerin kanunlarıyla hükmedilmiyor mu? Biz Fransızların açıklamalarına tepki gösteriyoruz ama onların kanunlarıyla yönetiliyoruz."

"Kâfir kâfirliğini yapar, bizler İslam'ın istikametinde yürümeliyiz"

Turist rehberi olarak Denizli'den Diyarbakır'a gelen Mehmet Doğanöz ise "Kur'an'dan ayet çıkarmak abestir. Böyle bir teklifin dahi sunulması, Cenab-ı Hakk'ın gazabını celbeder. Dolayısıyla kâfir kâfirliğini yapar. Bizler, müminler İslam'ın istikametinde yürümeliyiz. Kâfirler neler yaparsa yapsınlar. Cenab-ı Hakk, 'Ben nurumu tamamlayacağım.' diyor. Dolayısıyla bu nur tamamlanacak, kemale erecektir. Endişe duyulacak hiçbir şey yoktur. Çünkü Allah, ayet-i kerimede 'Zikri indirdik, onu muhafaza edecek de biziz.' diyor. Kâfirler neler söyleseler söylesinler, muvaffak olamayacaklardır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi