Almanya’dan Diyarbakır’a uzanan gönüllü turizm elçiliği

40 yıl önce Ardahan’dan Almanya’ya işçi olarak giden Akkaya ailesi, Diyarbakır’ın tanıtımı ile ilgili olarak Almanya’da verilen konferanstan etkilenerek geldikleri Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi tarafından misafir edildi. Kentin tarihi ve modern dokusu ile halkın misafirperverliğinden çok etkilenen Güral Akkaya, bundan sonra Diyarbakır’ın yurt Avrupa’da ve dünyada gönüllü turizm elçisi olacağını dile getirdi.

Haberler 23.08.2019 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

40 yl önce Ardahandan Almanyann Essen ehrine göç eden Güral Akkaya, Balar Belediyesi Bakan Yardmcs Muhammed Akarn Kölnde verdii konferanslardan etkilenerek ailesiyle birlikte Diyarbakra geldi.

Kentin tarihi yerlerini gezen ve bir hayli etkilenen Akkaya ailesi Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu tarafndan arland. Balar Belediyesinin tahsis ettii araçla kentin tarihi yerlerini gezen gurbetçi aile, karlat olumlu tablo ve halkn misafirperverlii karsnda kentten olumlu izlenimlerle ayrld.

Diyarbakrdan Ev Alacam

kiz olan 4 çocuu ile beraber bir süre Diyarbakrda kalan Güral Akkaya,gördüü misafirperverlik,kentin tarihi ve modern görüntüsü karsnda hayranln çarpc sözlerle dile getirdi. Akkaya,Daha önce Diyarbakr hakknda olumsuz bir bak açmz vard. Gelip gördükten sonra böyle olmadn anladm. Diyarbakrdan kendime ev alacam ve bundan sonra bu kadim kentin fahri hemerisi olacam dedi.

Diyarbakr Böyle Bilmiyorduk

Diyarbakr çok beendiklerini dile getiren Akkaya, Peygamberler ve sahabeler ehri Diyarbakr çok beendim .mkanlarm ölçüsünde bu ehre sürekli gidip gelmeye çalacam. Gelmeden önce Diyarbakr hakknda birçok olumsuz görüler belirtmitiler. Geldim ve bu ehrin ne kadar güvenli ve ne kadar modern bir ehir olduunu gördüm. Artk bende bu ehrin tantm elçisiyim gittiim her yerde burann güzelliklerini anlatacam. Ailemle,çocuklarmla birlikte Avrupada ve yurt dnda Diyarbakr anlatacam diye konutu.

Bakan Beyolundan Aileye Plaket Ve Diyarbakra Davet

Akkaya ailesini makamnda arlayan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, ziyaretin sonunda Diyarbakr halk adna Güral Akkayaya plaket takdim etti.

Bakan Beyolu, tarih ve medeniyet kenti olan Diyarbakrla ilgili olumsuz alglar krmak için çaba gösterdiklerini belirterek,Sevgi ve kardeliin simgesi olan kentimizi görmek isteyen bu deerli ailemizi arlamaktan onur duyduk. Dünyann her yerindeki insanlar Diyarbakr görmeye davet ediyoruz dedi.

Ana Sayfaya Git