Görüş Bildir

Almanya’dan Diyarbakır’a uzanan gönüllü turizm elçiliği

40 yıl önce Ardahan’dan Almanya’ya işçi olarak giden Akkaya ailesi, Diyarbakır’ın tanıtımı ile ilgili olarak Almanya’da verilen konferanstan etkilenerek geldikleri Diyarbakır’da Bağlar Belediyesi tarafından misafir edildi. Kentin tarihi ve modern dokusu ile halkın misafirperverliğinden çok etkilenen Güral Akkaya, bundan sonra Diyarbakır’ın yurt Avrupa’da ve dünyada gönüllü turizm elçisi olacağını dile getirdi.

Almanya’dan Diyarbakır’a uzanan gönüllü turizm elçiliği

40 yıl önce Ardahan’dan Almanya’nın Essen şehrine göç eden Güral Akkaya, Bağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Muhammed Akar’ın Köln’de verdiği konferanslardan etkilenerek ailesiyle birlikte Diyarbakır’a geldi.

 Kentin tarihi yerlerini gezen ve bir hayli etkilenen Akkaya ailesi Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu tarafından ağırlandı. Bağlar Belediyesi’nin tahsis ettiği araçla kentin tarihi yerlerini gezen gurbetçi aile, karşılaştığı olumlu tablo ve halkın misafirperverliği karşısında kentten olumlu izlenimlerle ayrıldı.

“Diyarbakır’dan Ev Alacağım”

 İkiz olan 4 çocuğu ile beraber bir süre Diyarbakır’da kalan  Güral Akkaya,gördüğü misafirperverlik,kentin tarihi ve modern görüntüsü karşısında hayranlığını çarpıcı sözlerle dile getirdi. Akkaya,”Daha önce Diyarbakır hakkında olumsuz bir bakış açımız vardı. Gelip gördükten sonra böyle olmadığını anladım. Diyarbakır’dan kendime ev alacağım ve bundan sonra bu kadim kentin fahri hemşerisi olacağım” dedi.

“Diyarbakır’ı Böyle Bilmiyorduk”

Diyarbakır’ı çok beğendiklerini dile getiren Akkaya,” “Peygamberler  ve sahabeler şehri Diyarbakır’ı çok beğendim .İmkanlarım ölçüsünde bu şehre sürekli gidip gelmeye çalışacağım. Gelmeden önce Diyarbakır hakkında birçok olumsuz görüşler belirtmiştiler. Geldim ve bu şehrin ne kadar güvenli ve ne kadar modern bir şehir olduğunu gördüm. Artık bende bu şehrin tanıtım elçisiyim gittiğim her yerde buranın güzelliklerini  anlatacağım. Ailemle,çocuklarımla birlikte Avrupa’da ve yurt dışında Diyarbakır’ı anlatacağım” diye konuştu.

 Başkan Beyoğlu’ndan Aileye Plaket Ve Diyarbakır’a Davet

Akkaya ailesini makamında ağırlayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ziyaretin sonunda Diyarbakır halkı adına Güral Akkaya’ya plaket takdim etti.

Başkan Beyoğlu, tarih ve medeniyet kenti olan Diyarbakır’la ilgili olumsuz algıları kırmak için çaba gösterdiklerini belirterek,”Sevgi ve kardeşliğin simgesi olan kentimizi görmek isteyen bu değerli ailemizi ağırlamaktan onur duyduk. Dünyanın her yerindeki insanları Diyarbakır’ı görmeye davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi