Altın fiyatları evlilikleri vurdu

Altın fiyatlarındaki artış Batman’da düğünleri etkiledi. Altın alamayan gençler ise evlilik umutlarını başka bahara bıraktığını söyledi.

Haberler 23.11.2017 - 08:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Belediyesi Evlendirme Dairesinde önceki yllara göre kentte evlenen çift saysnda düü yaand örenildi. 2016 ylnda yaklak 3 bin 400 çift evlenirken 2017 ylnda ise bu saynn 2 bin 700 dolaynda olduu belirtildi. Kentte evlenen çiftlerin saysnda düü yaanmasnn nedenini döviz ve altn fiyatlarnn yükselmesine balayan kuyumcu esnaf Mehmet Can Tunç, evlenmek isteyen gençlerin altn fiyatlarn örendikten sonra hayallerini baka bir bahara braktn söyledi.

Vatanda altn alamyor

Döviz ve altn fiyatlarnn uçtuunu ifade eden Mehmet Can Tunç isimli kuyumcu, esnafn siftahsz günler geçirdiini söyledi. Tunç, Dolar fiyatlar uçmu bir vaziyette. Altn fiyat tarihin en yüksek seviyelerinde seyrediyor. Bu durum devam ettikçe milletin alm gücü de düüyor. Fiyatlar çok yüksek ve millet altn alamyor. Bir belirsizlikler var ve snrlarmzda dolaan belirgin olmayan eyler dönüyor. Enflasyon verileri de yüksek çkt. Haliyle piyasa tedirgin ve altn fiyatlar da çok yüksek durumda. Gecen sene Batmanda evlenen çift says yaklak 3 bin 500 iken bu sene 2 bin 700 civarlarnda ve bir düü olmu. Milletin alm gücü olmad için insanlar evlilik yolunda skntlar çekiyor. Gençler evlenemiyor. Umutlar baka bir bahara kald gençler için. Piyasa çok durgun bazen esnaf siftahsz günler geçiriyor dedi.

Düünlere gidemiyoruz

Evlenmek istediini belirten ancak altn fiyatlarnn yüksek olmasndan dolay yeterli gücü olmad için evlenemediini söyleyen brahim Özsunar isimli vatanda, altn fiyatlar yükseldikçe umutlarnn ykldn belirtti. Özsunar, Evlenemiyoruz, altn, dolar ve euro çok yüksek. Onun için evlilik hayalimiz iptal oluyor. Ben evlilikten bahsedince babam beni evlatlktan reddetmeye yakn bir karar kald. Adam bu kadar bunalm. Korkuyor evlendirmekten. Geçen sene daha çok düüne gidiyorduk. Bu sene baya bir düü var. Gidemiyoruz, halay çekemiyoruz. uan ki düünlere de gitmeye korkuyoruz. Ailelerimiz kalabalk. Her sene bir iki kii evlense benim 4 aylk kira paramdr. ikayetçiyiz bu durumdan. Umutlar ykld. Umutlarmz bir baka bahara kald eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git