Amed Şehir Tiyatrosu 'Dario Fo' oyunuyla dönüyor

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları, bu ayın sonunda "Dario Fo" oyunuyla seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunculardan Berfin Emektar, tüm tiyatro severleri oyunu izlemeye çağırdı.

Haberler 14.10.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesine 2016da atanan kayym tarafndan sözlemeleri feshedildikten sonra Amed ehir Tiyatrosunu kuran tiyatro oyuncular, imece usulüyle kurduklar yeni sahnelerinde izleyiciyle bulumaya hazrlanyor. Koronavirüs Kovid-19) salgn nedeniyle uzun bir süre ara verdikleri çalmalarn internet üzerinden sürdüren oyuncular, 540 metrekare kullanm alan olan yeni mekanlarnda salgn tedbirlerini de alarak Ekim aynn son haftas ve Kasm aynn ilk haftasnda Dario Fo adl oyunla izleyici karsna çkmay planlyor.

AY SONU PLANLAMASI

Oyunculardan Berfin Emektar, 7 aydr sahneye çkamadklarna dikkati çekerek, 2 aydr tandmz yeni yerimizde çalmalarmz sürdürüyoruz. Yeni oyunlarmzn provalarn burada devam ettiriyoruz. Bu ayn sonunda izleyici ile bulumak için hummal bir çalma içerisindeyiz dedi. Salgn sürecinin sanat alanna büyük bir darbe vurduunu kaydeden Emektar, Bu alanlardan biri de tiyatro. Uzun bir süre yasak olan tiyatro az izleyici kapasitesi ile tekrardan açld. Bu da tiyatrocular ekonomik olarak zorlayan bir durum. Virüs korkusundan kaynakl salonlar hep bo kalyor. Birçok tiyatro yeri de kapanma ile kar karya eklinde konutu.

DARO FO OYUNU

Ekim aynn son haftas ve Kasm aynn ilk haftasnda Kraliçe Elizabethin trajikomik 2 gününü anlatan Dario Fo oyunuyla sahne alacaklarn aktaran Emektar, Daha önce sahnelediimiz Tartuffe, Xewna evek Havn, Bn an Nebn oyunlarn da sahnede sergileyeceiz. Pandemi sürecinden kaynakl önümüzü görememe durumu var. Bu nedenle imdilik bu oyunlarla izleyici ile buluacaz. Pandemi süreci endeksli yeni oyunlar ya da oyun saysn artrma gibi admlar atacaz. Duruma göre aylk tiyatro programn izleyici ile paylaacaz bilgilerini paylat.

PANDEM ÖNLEMLER

Oyuna gelecek olan izleyiciler için bir dizi tedbirler de aldklarn dile getiren Emektar, Salonumuz 2 saatte bir dezenfekte ediliyor. Maskesiz ve ate ölçülmeden kimseyi içeri alamayacaz. Kapasitenin yarsn içeriye alp mesafe kuraln devreye koyacaz. Hem seyirci hem tiyatrocular için tedbirleri sk tutacaz. Seyircilerin tiyatroya olan özlemini gidermek için elimizden geleni yapacaz. Bunun için herkesi tiyatro bulumalarna davet ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git